Конкуренцията на „Армията“ е налице! Ел Маестро може да разчита на два състава

7 Dni CSKA18.09.201813050
ЦСКА, представяне отбор, играчи

Един от големите проблеми на ЦСКА през миналата пролет бе късата скамейка. Точно за най-решителните мачове през сезона армейците бяха връхлетени от куп проблеми с контузии и наказания. Тогава ясно си пролича, че отборът няма достатъчно широчина на състава, за да бъде напълно равностоен конкурент за титлата.

Затова и сега лятната селекция доведе 8 нови имена на „Армията“. С безусловен статут на титуляри са само
двама – десният бек Секулич и голмайсторът Мауридес. За такъв може да се смята и крилото Жоржиньо, който обаче пропусна близо месец заради контузия. Останалите нови обаче на този етап са резерви – Стипица, Перейра, Бикел, Евандро и Соу.

Все още е рано да се каже доколко нивото на отбора е повишено, но в едно няма съмнение – сега ЦСКА разполага с далеч по-голяма широчина в състава. Дотолкова, че треньорът Ел Маестро спокойно
може да пусне две различни единайсеторки. На всеки пост има конкуренция и алтернатива. Да, някои резерви са по-добри и по-опитни от други. Но червените безспорно са добре екипирани, ако отново ги застигне епидемия от контузии или наказания.

Особено богат е изборът в атака – трима централни нападатели в лицето на Мауридес, Евандро и Соу, и
предостатъчно крила – Десподов, Джеси, Жоржиньо, Енрике плюс Тиаго, който в доста мачове бе използван на тази позиция, и евентуално Манолев, на когото може да се разчита и като десен бек.
През лятото не беше привлечен офанзивен халф за алтернатива на Тиаго, но пък в тази роля видяхме Джеси и Евандро, така че ЦСКА има решение и на тази позиция.

Големият брой футболисти в атака позволява и по-гъвкав тактически подход към срещите. Ел Маестро използва както 4-2-3-1, така и 4-4-2. Той, за разлика от предшественика си Стамен Белчев, категорично не робува на една и съща постройка и подход, а в доста от срещите взимаше решения в движение и правеше вътрешни промени. При Стамен Белчев подобни ходове бяха рядкост, но това донякъде бе обусловено и от по-малкия брой налични резерви. Очевидно през лятото на „Армията“ са си направили добре сметка какво не им е достигнало през миналия сезон.

ЦСКА I (4-2-3-1): Черниаускас, Секулич, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Малинов, Пинто, Десподов, Тиаго, Джеси, Мауридес

ЦСКА II (4-4-2): Стипица, Манолев, Перейра, Дюлгеров, Лясков, Бикел, Антов, Жоржиньо, Енрике, Евандро, Соу

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *