Валери Божинов разкри дали би играл в ЦСКА и измисли голям прякор на Бодуров

7 Dni CSKA20.09.20185740
стадион Българска армия, видеостена

Нападателят на Ботев Враца Валери Божинов  след няколко дни ще се изправи срещу ЦСКА. Ето какво мисли той за сблъсъка с червените.

Преди време бе казал, че у нас ще играеш само за Левски, а сега си в Ботев Враца…
– Вярно, че казах, че ще играя само в Левски, но осъзнах, че във футбола няма правила. И не трябва да избързваш и да казвашнякои неща.

А би ли играл в ЦСКА?
– Дали бих играл в ЦСКА? Ееех… Не искам да има война… Аз война не искам да правя. Тежко е да го кажа това нещо. Всички знаят, че съм играл в Левски, че този отбор ми е на сърцето. Питате ме неща, на които не мога да отговоря. Не искам да има проблеми. Помагал съм на Левски, когато е бил в трудни моменти – за юбилея, за друго. И от ЦСКА имам добри приятели. Искам да живея спокойно, а какво ли би станало при мое отиване в ЦСКА? Искам, като отида на мач и на Левски, и на ЦСКА – да седна и да гледам, и да ги подкрепям от стадиона катобългарин. Пожелавам успех на Левски и ЦСКА в евротурнирите,

дано един от двата гранда
да е в Шампионската лига

Уважавам големите отбори. Не трябва да има война – срещу двата тима ще играя с уважение и респект.

След няколко дни излизаш срещу ЦСКА и може да зарадваш много левскари…
– Аз най-вече бих зарадвал хората от Ботев Враца и себе си. Да се зарадваме с победа. Всички мои съотборници играят, за да се докажат. А по-хубава сцена от тази срещу Левски или ЦСКА няма. За всеки ще бъде удоволствие да излезем срещу ЦСКА и да се надиграваме. Знаем класата на съперника и чужденците му – имаме уважение към тях. С едно положение може да те накажат. Надявам се да имаме късмет и шанс да направим позитивенрезултат – победа или равенство. За Враца ще е голям успех. Ако победим ЦСКА, ще е супер.

На какво ниво заварваш Първа лига?
– Спрямо преди 4 години нивото е доста добро, вдигнало се е. Въпреки че Левски, ЦСКА, Лудогорец, Берое, а и Ботев и Локо разчитат на доста чужденци. Жалкото и болното е, че в големите отбори няма големи български играчи. Ето, в Левски играе само Горанов, друг българин няма. В ЦСКА е по-добре – Бодуров, Чорбаджийски, Десподов, Манолев… Те са национали, а всичко останало е чужденци. Но те са добри и вдигат нивото.

Предстои ти мач с ЦСКА, а с Бодуров и Манолев сте приятели – чухте ли се, има ли закачки?
– Да.

С Коки Снайпериста се чух

Знаете ли какво му казах на Коки Снайпериста, Коки Снайпера? Видя ли какъв гол вкара на Лудогорец?
Говоря за Бодуров. Тогава след гола му казах, че и снайперист да бе, нямало да уцели толкова правилно. Манолев, Бодуров и Десподов са ми добри приятели, уважавам ги. Говорихме си, ще бъде борба. Но с Коки винаги е борба. Той обича да се бори, да има ръгачи – да го ръгат и да се бори. Ще видим. Аз така не мога да вкарам, само Коки може да бележи такива голове като онзи с Лудогорец миналата година на „Армията“. Не му се мазня, той си знае.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *