Шампион с ЦСКА предупреди армейците: Всичко може да се случи в Монтана! Ще победи този, който…

7 Dni CSKA21.09.20185830
ЦСКА - Ботев Враца, Рубен Пинто

Треньорът на вратарите на Ботев Враца Илиян Василев заяви пред “Тема Спорт”, че ще се получи здрав мач тази вечер. Той е бивш наставник на играчите под рамката и в ЦСКА, а като футболист има златен дубъл с армейците през 1997 година.

“Ще стане празник, но за жалост не на Враца, а на Монтана, защото ще има много фенове – както наши, така и на армейците от София и от региона. Този мач заслужаваше да го има в календара на град Враца, но при разигралата се ситуация, щем не щем, ще го изиграем, където трябва”, заяви Василев.

“Футболът затова е толкова хубава и непредвидима игра, защото във всеки един момент може да стане изненада, нещо различно от очакваното. Съвсем логично и нормално е някои да имат нагласите, че ЦСКА ще спечели без проблем, но може да стане точно обратното. Така че всичко е възможно. Предстои 90-минутен сблъсък, в който могат да се случат много неща. Съвсем естествено и логично е да кажем, че ЦСКА има много по-силен състав от нашия, разполага с играчи с по-големи възможности, които са и по-добре платени. Но това на терена понякога няма такава стойност, когато се изправиш срещу отбор, който иска да победи и да остави сърцето си”, добави бившият вратар на армейците.

“Естествено, че Валери Божинов дава малко от малко самочувствие на момчетата. Те изпитват респект, вече са малко по-концентрирани, трудят се. Ние като отбор го търсехме този ефект. На този етап това се вижда и усеща по време на тренировъчния процес, а и на терена. Мога да кажа, че изпуснахме доста точки до този момент. Но това бе нормално, защото сме новак и трябваше да намерим правилния пулс на Първа лига. Мисля, че играем приятен за окото футбол, не сме отбор, който тежи на фенското око. Напротив – изглеждаме добре, а, печелейки точки, ще сме още по-впечатляващи”, сподели още той.

Василев посочи, че на Лудогорец ще му става все по-трудно в първенството, а ЦСКА има силите да спре доминацията на орлите. “Рано или късно всичко това ще се промени. Дали ще бъде тази година, следващата или по-следващата. Няма да бъде цял живот това нещо. Не можем да знаем кога, но виждаме,
че силите вече се поизравниха. Не е тази доминация на Лудогорец, която беше преди години. Но от това по-хубаво за българския футбол – да има два, три или четири конкурента, които да се борят за титлата”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *