Христо Янев даде прогнозата си за вечното дерби и захапа Лудогорец: Трябва да се радват, че играят с ЦСКА

7 Dni CSKA24.09.201820570
Звезди срещу насилието, мач, Христо Янев

Бившият футболист на ЦСКА Христо Янев коментира съревнованието между „червените“ и Лудогорец. Той изрази мнение, че „орлите“ трябва да положат много усилия, за да достигнат успехите на „армейците“, като добави, че на този етап „зелените“ трябва да се радват, че участват в един шампионат с тима от „Българска армия“.

„Толкова отдавна беше, когато и аз играех футбол, че и аз съм забравил. Много хора дойдоха, Инициативата е страхотна и това, че така е организирано всичко, говори колко много искаме да предадем на хората около нас това, което правим“, сподели Христо Янев, който се включи в демонстративния мач между отборите на Димитър Бербатов и Ник Левентис, част от кампанията „С усмивка“, насочена срещу всички прояви на агресията.

„Бъдете толерантни, не забравяйте, че срещу вас стои друго човешко същество. Може би всеки от нас трябва да преброи до три, когато е нервен, вместо да каже онова, което си е наумил. И на първо място апелирам към всички, че сме хора и трябва да се държим като такива“.

„Разбира се, че спортът помага, като си нервен. Понякога напрежението е в повече, но в крайна сметка трябва да преглътнем и да осмислим нещата. Тук се създават приятелства, които остават за цял живот. Докато даден мач се състои в 90 или повече минути“.

„Щом са стигнали играчите до професионално ниво, трябва да дават всичко от себе си, защото когато станат на нашите години, ще съжаляват за пропуснатите неща. Виждам доста млади добри футболисти, животът е пред тях, футболът е пред тях. Трябва да се вълнуват от това, което правят на терена, а след това, когато излязат от него – да бъдат хора“.

Запитан за предстоящото дерби между ЦСКА и Левски на 29 септември от 17.30 часа, Янев обясни: „Трудно е да се каже кой влиза като фаворит в мача между Левски и ЦСКА. Обикновено този, който влиза като фаворит излиза като загубил. Мога да говоря конкретно за отбора на ЦСКА – има добри футболисти. Притежава голяма класа в момента, която не е била от дълго време. Мисля, че всеки, ако даде най-доброто от себе си, може да се поздравим с успеха“.

„Виждаме интересни мачове, но и такива със слабо ниво. Водещите отбори обаче показват израстване. Това само по себе си говори колко ще е оспорван шампионатът“.

„Това, че ЦСКА и Левски заемат първите две места в таблицата, ще направи дербито по-оспорвано, но не и по-различно. Това са двата отбора, които винаги определят помежду си кой да спечели самочувствие за феновете си с в дните след мача. Този мач се играе за феновете и за футболистите, които са на терена“.

„Лудогорец трябва да стане още три пъти по седем пъти шампион, за да стигне ЦСКА. На тоя етап трябва да се радват, че участват в едно първенство с отбор като ЦСКА“, отсече Янев по темата със съперничеството между „червени“ и „зелени“.

За финал Янев сподели, че не е успял да наблюдава двубоя между Ботев Пловдив и Лудогорец от деветия кръг, завършил с успех за разградчани с пълен обрат. Именно поради тази причина бившият футболист отказа коментар.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *