Легенда на ЦСКА отсече: Залагането на българското е най-голямото ни предимство преди вечното дерби

7 Dni CSKA26.09.20187430
Представяне фотоалбум 70 години ЦСКА, Аспарух Никодимов

Един от най-ярките символи в историята на ЦСКА – на терена, както и на треньорската скамейка – Аспарух Никодимов сподели очакванията си за дербито с Левски тази събота. Ето какво каза легендата на „армейците“ пред ТОПСПОРТ:

Г-н Никодимов, отново е време за дерби. Какви са очакванията Ви за сблъсъка в събота?
– ЦСКА ще трябва да бие. Това е повече от ясно. Мисля си, че по-скоро е дошло времето това да се случи. Според мен крайният изход от срещата ще бъде в полза на нашия отбор.

За първи път от доста време насам тези съперници са в еднаква изходна позиция – на върха в класирането. Това допълнително придава тежест на и без това многозначителния, важен и за двата тима сблъсък.
– Така е. Но да не забравяме, че Лудогорец само чака, за да види какво ще се случи. Загубата тук може да е много неприятна както за „сините“, така и за „червените“ футболисти на терена.

Казвате, че ЦСКА „трябва“ да победи. Надявам се, че не намеквате за евентуални предстоящи последствия за някой от… служителите в клуба. Треньорът, да речем.
– Дербито е от значение, но не мисля, че ще се стигне до чак подобни катаклизми. Въпреки че е факт, че нова загуба вече ще дойде в повече на отбора…

Кое е най-голямото предимство на ЦСКА пред Левски, според Вас? Има ли въобще такова или силите са по-скоро изравнени?
– ЦСКА залага на българи. Българското е водещото. Това е много ценно. Много е важно не само за самия клуб, но и като цяло – за футбола ни. За националния отбор също. Както виждаме, доста от нашите футболисти биват викани в различните формации на националните гарнитури, нали така? Това няма как да бъде случайно.

Говорихме с Вас и преди за защитата на отбора. Забелязвате ли вече тази стабилност, която си пожелахте преди няколко месеца? Постигнат ли беше необходимият синхрон в отбраната?
– В защитата нещата са наред. Всичко изглежда сравнително добре, на ниво. Лясков определено раздвижва играта, помага в изнасянето на топката, а дори и при организирането на атаките. Чорбаджийски е стълбът в отбраната, който всички искаха от него да бъде. Бодуров да вземе ролята на лидер в защита. Това съветвам аз. Тази линия от играта да се гради основно около него. Има какво да покаже на младите.

Нападението? Али Соу вече съвсем ясно се очертава като конкурент на Мауридеш за титулярно място в атака. Повече от солиден такъв.
– Да. Ще го видим. Един-два гола все още не означават нищо конкретно. Но тази конкуренция е добра новина за треньорите. Ще доведе до вдигане на качеството на игра в тима.

Знам, че не обичате да давате точни прогнози за крайния резултат в толкова важни мачове като този. Въпреки това бих искал да Ви попитам дали бихте се ангажирал с такава?
– Ангажирам се. 2:1. Или дори 3:1. Зависи. За ЦСКА, разбира се.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *