Соу – „Сладкия проблем“ на Ел Маестро преди дербито! Армейците с дилеми във всички линии без вратарския пост

7 Dni CSKA27.09.201816370
Монтана - ЦСКА, Купа на България, Али Соу

Последното лятно попълнение на ЦСКА Али Соу даде солидна заявка за титулярно място във вечното дерби. Гамбиецът се разписа и в двете гостувания на армейците в Монтана – срещу едноименния тим за купата и срещу Ботев Враца за първенство. Въпреки че пристигна в началото на септември изостанал с подготовката, Соу показа, че може да свърши това, което се очаква от него. Гамбиецът е раздвижен нападател, с добра физика, бързина и завършващ удар. На база представянето му в Монтана няма да е изненада, ако получи шанс като титуляр в предстоящото вечно дерби.

Около състава на ЦСКА в събота има доста дилеми, но както би се изразил треньорът Ел Маестро – това е „сладък проблем“, тъй като се дължат на богатия избор. Трима от 4-те в атака са ясни – Мауридес, Десподов и Джеси. Въпросът е кой ще допълни карето, а опциите са много. Един вариант е Соу да си партнира с Мауридес на върха на атаката, като при това положение Джеси ще играе отдясно.

Друга опция е Тиаго да е титуляр – зад нападателя или като ляв външен халф, където Нестор често разчита на него. Португалецът има доста малък принос в атака, когато не играе на традиционния си пост като 10-ка, но пък на фланга дава повече сигурност в дефанзивен план. Именно в лявата си зона ЦСКА ще се нуждае от уплътняване заради две от големите оръжия на сините – Обертан и Кабрал.

Трети вариант е Ел Маестро да използва Джеси до Мауридес на върха на атаката и вляво да се избира между Тиаго и Жоржиньо. Именно опцията с Джеси и Мауридес в центъра на нападението е и най-вероятната. Това ще даде едновременно мощ и достатъчно бързина на ЦСКА в предни позиции.

В халфовата линия също има дилема – за партньора на Пинто. Изборът е между Малинов и Бикел. Родният национал изглежда с едни гърди напред. Той вече натрупа опит във вечното дерби, има значително по-биткаджийски характер, а и Бикел игра по 90 минути в двата мача в Монтана, което говори, че едва ли ще е титуляр за трети пореден път в рамките на 7 дни.

Другата дилема около стартовите 11 е свързана с левия бек – дали Нестор да се довери на Лясков, или да пусне Секулич, както направи срещу Монтана за купата. В случай че Борис бъде преместен, то като десен
бек ще действа Перейра. Все пак изглежда по-вероятно Секулич и Лясков да започнат на обичайните си позиции, след като Ел Маестро се довери на Ангел в редица важни мачове – двата с Копенхаген и с Лудогорец. Не е изключено обаче в ЦСКА да потърсят повече опит и сигурност, като Секулич започне отляво. Това изглежда и най-сложното решение пред Ел Маестро – дали да потърси промяна, или да продължи да залага на изпитаното до момента.

Без дилема е изборът под рамката, където Черниаускас отново ще бъде предпочетен пред Стипица, който направи успешен официален дебют за купата срещу Монтана.

Виктор Гецов, „Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *