Важно за всички фенове, които ще посетят вечното дерби

7 Dni CSKA27.09.20186700
ЦСКА - Ботев Враца, шествие, фенове

Преди мача между отборите на ЦСКА и Левски от десетия кръг на Първа лига феновете на двата състава ще се сблъскат с установените нови изисквания в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Именно в съответствие с новите правила БИЛЕТИ НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ НЕ САМО НА КАСИТЕ ОКОЛО НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, А И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ, НИТО ОНЛАЙН В ДЕНЯ НА МАЧА (29 СЕПТЕМВРИ). Това се дължи на факта, че срещата е квалифицирана като такава с „висок риск“ от нарушаване на обществения ред, заради което организаторите трябва да се съобразят с нормативните изисквания.

Желаещите да наблюдават двубоя на живо привърженици на „сини“ и „червени“ трябва да сдобият с пропуски ДО ПЕТЪК. От двата клуба вече уточниха, че ценните хартийки могат да бъдат намерени на касите съответно на стадион „Георги Аспарухов“ и стадион „Българска армия“, в мрежата на Тикетпро, бензиностанциите на OMV, магазините на Office 1 и Orange, Билетен център на НДК и касите на “Арена Армеец”.

Напомняме, че като символичен домакин феновете на „армейците” ще бъдат настанени в секторите „А“ и „Г“, а тези на Левски ще бъдат в „Б“ и „В“. Цените за двете централни трибуни са по 15 лева, а за секторите, където по традиция са агитките – по 10 лева.

Друго важно правило е, че феновете ще бъдат допускани в съоръжението САМО ПРИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЛИЧНА КАРТА КЪМ БИЛЕТА.

На територията на Националния стадион няма да бъдат допуснати лица:

 • без документ за самоличност
  лица, които откажат да бъдат проверени
 • лица, които отказват да изпълняват създадения ред и условия за влизане и пребиваване в спортния обект
 • лица, в които се открият предмети и вещества, чието внасяне на стадиона е забранено
  лица, употребили алкохол или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, както и такива, които са във видимо неадекватно или агресивно състояние
 • малолетни лица, които не са придружени от родител, настойник или друго лице, което полага грижи за детето
  непълнолетни лица до 16 години, които не са придружени от родител, попечител, друго лице, което полага грижи за детето
 • лица, които са със забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина
 • При придружаване на малолетно или непълнолетно лице до 16 години съгласието на родителя, настойника, попечителя, другото лице, което полага грижи за детето, и на придружителя се удостоверява с декларация.
 • Важно уточнение е, че придружителят може да води със себе си до три деца до 16 години, освен когато се касае до организирано посещение от учебни заведения или спортни организации и в случаите, в които е родител, настойник, попечител или друго лице, което полага грижи за децата.

Прогнозата за събота не предвижда валежи в диапазона, в който ще се състои столичното дерби. Все пак напомняме, че влизането на стадиона с чадър е забранено. Недопустимо е и внасянето на остри и твърди предмети, бутилки в това число и пластмасови, взривни устройства, пиротехнически изделия и други.

ЦСКА домакинства на Левски в събота, 29 септември, от 17:00 часа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *