Здравко от „Ритон“: Козът на ЦСКА е убийствената атака! Време е да сложим край на измислените клубчета, които имат 5-6 фена

7 Dni CSKA29.09.20187480
Стадион Българска армия, вход, емблема

„Тема Спорт“ проведе анкета сред популярни личности от шоубизнеса, политическия и обществения живот преди вечното дерби. Известните фенове на ЦСКА, с които разговаряхме, бяха певецът Здравко Желязков от дует „Ритон“ и тв водещата Светла Петрова. На всеки от тях зададохме 3 еднакви въпроса:

1. Кои са козовете на ЦСКА и Левски в дербито?
– Основният коз на ЦСКА е, че има фантастични футболисти. При Левски пък ми прави впечатление, че играят много подредено в последно време, а и разполагат с един от най-добрите футболисти, които някога са били в нашето първенство – Обертан. За жалост ние в ЦСКА нямаме плеймейкър на ниво и само това ни е по-сериозен минус. Надявам се да намерим плеймейкър, който отговаря на нивото и амбициите на ЦСКА. Трябва ни и малко повече самочувствие. Не ми харесва поведението в някои срещи. Случва се да поведем в резултата, да играем силно едно полувреме, а след това разни непретенциозни
отбори да имат превъзходство срещу нас. Това изобщо не отговаря на традициите на ЦСКА и се надявам в кратки срокове да се промени. Оправданието сигурно е, че си пазим силите, дано да е така, а не  просто толкова да си можем. Имаме убийствени футболисти, особено в атака. Трябва да отлича Джеси, който ми харесва много, също Мауридес и Соу. Новият нападател Соу ми допада като самочувствие и осанка, която напълно подхожда на ЦСКА. От друга страна, малко се притеснявам от единия от халфовете ни, който е голям грубиян, често си изкарва картони и провокира другите отбори. А също и Секулич, който ми се струва доста лимитиран.

2. Как очаквате да се развие мачът и каква е вашата прогноза за крайния изход?
– Трябва да победим и да се утвърдим на първото място – да си вземем своето и да си бъдем на традиционната позиция. Най-вече искам най-после да се преборим с онзи бразилски отбор от Разград. Що се отнася до прогноза – дано да победим с разлика. Но и 1:0 за ЦСКА да завърши дербито, пак ще съм щастлив.

3. Смятате ли, че изходът от дербито може да наклони сериозно везните в битката за титлата?
– Разбира се, че успех ще наклони везните в битката за титлата. Самочувствието ще е друго. В крайна сметка това е най-важният мач в България, това е дербито. Аз дълбоко уважавам отборите с публика, какъвто е Левски. А не разни измислени клубчета, на които им ходят само роднините плюс 5-6 човека, които са там за кренвиршите. Дербито е много важно за титлата. А на онзи отбор с бразилския легион, в който премина и един предател от ЦСКА, му се клатят краката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *