Една от най-популярните фенки на ЦСКА отсече: Българите ще решат дербито

7 Dni CSKA29.09.20185050
ЦСКА - Копенхаген, Лига Европа, фенове

„Тема Спорт“ проведе анкета сред популярни личности от шоубизнеса, политическия и обществения живот преди вечното дерби. Известните фенове на ЦСКА, с които разговаряхме, бяха певецът Здравко Желязков от дует „Ритон“ и тв водещата Светла Петрова.  На всеки от тях зададохме 3 еднакви въпроса:

1. Кои са козовете на ЦСКА и Левски в дербито?
– И двата отбора имат добри футболисти. Класата идва от чужденците, но пък българите по-добре осъзнават важността на дербито и очаквам родните играчи да решат дербито. Като единици е ясно кои ще са основните фигури в мача. От ЦСКА това ще са Мауридес, Десподов и Бодуров. От Левски пък няма как да не отличим Обертан, Паулиньо и Кабрал, който се проявява на ниво при новия треньор Стоянович, а също и Иван Горанов.

2. Как очаквате да се развие мачът и каква е вашата прогноза за крайния изход?
– Футболът е непредвидима игра и всякакви планове и конструкции могат да се сгромолясат за миг. Един гол във втората или третата минута би могъл да наклони везните на някоя страна. Във вечното дерби са възможни всякакви обрати и сме виждали неведнъж такива. Няма как да предвидя как ще се развие мачът, мога само да се надявам да протече според плана на ЦСКА. През пролетта имаше случай, в който поведохме с два гола на почивката, а след това не успяхме да спечелим и се надявам да го избегнем този момент сега. Конкретна прогноза не бих дала.

3. Смятате ли, че изходът от дербито може да наклони сериозно везните в битката за титлата?
– Победа ще наклони везните в битката за титлата, въпреки че сме в много ранен етап от първенството. Предстоят и плейофи, които може да изменят ситуацията, но при всички положения победа във вечното дерби ще окрилиотбора и ще му даде самочувствие, увереност и стимул да се представя добре в следващите мачове и да трупа победа след победа. На Лудогорец ще им е по-тежко, защото ще се разсейват в Европа, имат мачове за първенство и купа и се надявам да губят още точки. Борбата за титлата ще е много по-оспорвана от предходните години. Хегемонията на Лудогорец е към своя край.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *