Стилиян Петров: Следя ЦСКА непрестанно! Надявам се скоро да гледам мач на живо

7 Dni CSKA01.10.20188190
Бербатов All Stars, Стилиян Петров

Един от най-успешните родни футболисти през новия век Стилиян Петров даде интервю за предаването „Код Спорт“ по ТВ+, в което говори накратко за ЦСКА. Именно при армейците той бързо прави име и те го продават през 1999 г. в шотландския гранд Селтик. ЦСКА привлича Стилиян от Монтана, когато той е на 17 години.

„Разбира се, че следя ЦСКА и Монтана. Гледам почти всичко, когато успея. Имам българска телевизия. Последната година не успях да се прибера в България, защото бях много зает. Семейството също. Надявам се скоро да си дойда и да успея да гледам някой мач на живо. Винаги ще помня златния дубъл с ЦСКА. Дори онзи ден разговарях с Косьо Мирчев и си припомняхме тези моменти. Радвам се за Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тошко Кючуков, с които израснахме заедно“, каза рекордьорът по мачове за България (105).

Самият Петров също има амбиция да стане треньор:

„Завърших „А“ лиценза си. Другата година започвам „Про“ лиценза. Наравно с това започнах и висше образование – „Администрация и бизнес в световния спорт“ чрез УЕФА. Учил съм от много треньори. Може би в начина ми на работа ще се види Мартин О’Нийл, Стойчо Младенов, Георги Василев, Гордън Страхан, Жерар Улие. Може би ще взема от всеки по малко. Да се надяваме, че ще се изградя като съвсем друга личност и с моите виждания“, добави Стилян. Петров също така разкри, че е получил покана от роден клуб.

На въпрос „Може ли българският футбол някой ден да бъде предизвикателство за теб?“, той отговори: „Разбира се. Даже в последните няколко дни получих няколко обаждания, няма да споменавам от кого. Искаха да се видим и да разговаряме за бъдещето ми, дали имам интерес да съм на някакъв пост в един от клубовете. Живот и здраве, ако всичко мине добре, никога не се знае“, заяви Петров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *