Всички в ЦСКА тръпнат в очакване! Законът за спорта влиза в пленарната зала днес

7 Dni CSKA02.10.20186821
Стадион "Българска Армия"

Дългоочакваният нов Закон за физическото възпитание и спорта най-после ще влезе за второ четене и окончателно приемане в парламента. Това ще се случи днес, а обсъждането на държавния акт ще продължи и в четвъртък. Анонс за това направи спортният министър Красен Кралев през миналата седмица. А от кабинета на Славчо Атанасов (председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта) потвърдиха пред „Тема Спорт“, че гласуването ще се проведе днес и утре.

Според новия закон клубовете вече ще имат възможността да взимат бази, собственост на държавата, за срок от 30 години. Според действащото законодателство максималната продължителност е едно десетилетие.

Новият акт касае пряко ЦСКА, който на 4 януари 2018 г. сключи договор със спортното министерство за „Армията“ и Панчарево за срок от 10 години. След приемането на закона контрактът на червените ще бъде удължен на 30 години. От ръководството на ЦСКА многократно бе анонсирано, че след като това стане факт, ще се стартира мащабна реконструкция на „Армията“ и още по-сериозни дейности по базата в Панчарево.

коментар

  • Ib

    03.10.2018 at 9:48

    Ей хора не платим ли емблемата много фенове ще оттеглят доверието си. Това е най важното. Да си осигурим правоприемственост. Другото също е важно но без да сме узаконили наследственост сме ни риба ни рак.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *