Никон Ел Маестро разкри какви са задълженията му в ЦСКА! Няма да повярвате какво прави братът на треньора

7 Dni CSKA03.10.20187490
ЦСКА - Локомотив (Пловдив), Мауридес Роке Жуниор, Никон Ел Маестро

25-годишният Никон Ел Маестро е един от най-младите треньори в мъжкия футбол в цяла Европа. В ЦСКА той е помощник на по-големия си брат Нестор. Някогашният голям талант Никон разказа пред bTV какви са отговорностите му на „Армията“.

„Не е толкова просто да си помощник, колкото изглежда отстрани. Отговорен си за куп неща, трябва да имаш добро разбирателство с всички в клуба и каквото иска старши треньорът – това правя. Понякога разузнавам играчи за селекцията или пък следващия ни съперник, изготвям и видеоанализи. Много е важно да следиш футболистите, преди да ги привлечеш. Едно от най-важните неща, които търсиш, е характерът на играча – дали ще пасне в колектива, дали е позитивен, или негативен човек, дали има борбен дух и характер на победител. Много мачове се решават именно от тези качества“, казва Никон.

„Що се отнася до разузнаването на съперниците – най-общо казано, се опитваш да разбереш какво ще направят в мача, как ще играят и как ние можем да ги победим. Имаме добър отбор с високо качество. Съставът ни е много млад, но може би се нуждае от още време, за да израсне като колектив и като индивидуална класа. Ще се опитаме да изстискаме максимума от наличното качество в отбора“, допълва Никон Ел Маестро в интервю, дадено няколко дни преди вечното дерби с Левски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *