Приемат днес Закона за спорта! Договорът на ЦСКА за базите вероятно ще бъде удължен в началото на 2019 г.

7 Dni CSKA03.10.201810340
Стадион Българска армия, вход, емблема

Народното събрание ще приеме днес новия Закон за физическото възпитание и спорта, който касае пряко ЦСКА. Работата на парламента по държавния акт стартира вчера сутринта, като през изминалия ден бяха приети близо половината от членовете. Днес процедурата ще бъде довършена и законът ще бъде гласуван и на второ четене. Актът трябва първо да бъде обнародван в „Държавен вестник“ и едва след това ще има официален статут.

„Народното събрание започна работа по приемането на второ четене на Закона за физическото възпитание и спорта. Пожелавам спорна работа на народните представители и се надявам, че до края на работния ден в четвъртък (б.р. – днес) законът ще бъде приет. Успех!“, обяви спортният министър Красен Кралев вчера.

По силата на новия закон за спорта клубовете вече ще могат да получават бази за срок от 30 години, а не максимално допустимите в момента 10. ЦСКА подписа договор за „Армията“ и Панчарево в началото на 2018 г. и той е за едно десетилетие. След като законът влезе в сила, ще се направи допълнение към договора и той ще бъде удължен до 30 години. Тази процедура обаче се очаква да стане факт в началото на 2019 г. А през пролетта има вероятност ЦСКА да започне мащабни дейности по стадиона, както бе анонсирано от ръководството на клуба. Червените вече направиха доста сериозни подобрения по Панчарево, а тревното покритие на „Армията“ бе напълно подменено.

По новия закон за спорта се работеше още от 2014 г., но поради редица обстоятелства неговото приемане се забавяше на няколко пъти. Сега обаче е на финалната права.

„Тема спорт“