Бикел защити присъствието си сред 11-те на ЦСКА

7 Dni CSKA08.10.20189140
Септември (София) - ЦСКА, Жанио Бикел

Халфът на ЦСКА Жанио Бикел бе един от най-добре представилите се играчи при успеха над Септември (3:0). Той получи шанс като титуляр за 4-и път в първенството и оправда напълно доверието на Нестор Ел Маестро. Бикел по традиция бе стабилен в защита, а когато притежаваше топката, почти нямаше ситуация, в която я губеше. Роденият в Гвинея-Бисау полузащитник показа доста изчистена игра и загатна, че може да е надеждна опция за халфовата линия. Бикел замени сред 11-те Кристиян Малинов.

Въпреки че Жанио е играл в 10 от шампионатните срещи на ЦСКА, той е започвал от първата минута само 4 пъти. В два от случаите бе заменян още на почивката – срещу Локо Пд (2:0) и Лудогорец (0:1). И в двете срещи изваждането на Бикел обаче бе от тактически съображения, а не заради слабо представяне. На негово място в тези мачове се появяваше далеч по-офанзивният Едвин Джеси.

Бикел бе 90 минути на терена както срещу Септември онзи ден, така и срещу Ботев Вр (2:0) преди 2 седмици, когато също бе стабилен в изявите си.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *