Казусът за емблемата на ЦСКА се решава тази седмица! Феновете взривиха социалните мрежи

7 Dni CSKA09.10.201816910
Търг, емблема, фенове

Най-дискутираната тема около ЦСКА през последната седмица е казусът с емблемата. В момента този въпрос се разисква от привържениците далеч повече, отколкото представянето на отбора. Двубоят със Септември (3:0), както и липсата на традиционните песни в сектор Г по време на мача минаха на по-заден план и не им се обърна толкова внимание в коментарите сред червената общност. Всички погледи са вперени към ситуацията около активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Чака се развръзката, а това породи взрив от мнения и в същото време не малко спекулации по темата. Какво ще се случи, ще се разбере съвсем скоро…

Казусът, изглежда, е на финалната си права. Очаква се още през тази седмица възелът да бъде окончателно разплетен. Срокът за плащането на емблемата приключва в края на работната седмица. Победител в търга за активите стана дружеството „Ред Енимълс“ с представител тартора на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца. Офертата бе на стойност 8 милиона лева. Именно това дружество трябва да преведе сумата по специална сметка, след което ще влезе във владение както на емблемата на ЦСКА с трите звезди, така и на всички останали активи на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност).

„Ред Енимълс“ спечели търга, който бе проведен в Кърджали на 30 май 2017 г. Последва обаче дълга юридическа процедура, която приключва едва сега. Синдикът на дружеството Дора Милев изготви сметка за разпределението на 8-те милиона лева, която бе обжалвана от редица страни и това проточи казуса. Раздвижване настъпи едва миналия четвъртък, когато Върховният касационен съд отхвърли последната жалба срещу разпределението на синдика. Оттогава тече и срокът за плащане на активите на ПФК ЦСКА АД.

В търга през май 2017 г. имаше още трима участници освен „Ред Енимълс“. Фирмата „Еко Депозит Сълюшънс“ предложи 3 061 000 лв, Никола Газдов – 2 588 000 лв., а „Интегрис Лаб“ – 2 107 000 лева. След като „Ред Енимълс“ спечели наддаването, „Еко Депозит Сълюшънс“ и Никола Газдов оттеглиха своите задатъци в размер на 165 000 лева, с което на практика се отказаха. „Интегрис Лаб“ обаче остана „в играта“. Така, ако по някаква причина „Ред Енимълс“ не плати предложените 8 милиона лева, то срок за плащане ще получи „Интегрис Лаб“. Ако и тази фирма не извади предложените 2,1 млн. лв., ще се пристъпи към провеждане на нов търг.

Във връзка с трите други участника в наддаването освен „Ред Енимълс“ имаше разследване на предаването „Господари на ефира“. Конкретно за „Интегрис Лаб“ бе установено, че се занимава с „услуги по системна интеграция, трансфер на технологии и внедряване на ноу-хау в областта на информационните технологии и комуникации“ и др.

На база на репортажа на „Господари на ефира“ в официалния сайт на ЦСКА на 30 май 2017 г. бе съобщено следното: „Разследване на телевизионното предаване „Господари на ефира“ ясно показа връзката между двете фирми и собственика на ПФК Лудогорец 1945 АД. Физическото лице Никола Газдов пък е син на финансовата директорка на футболния проект от Разград г-жа Теменуга Газдова“.

Всички помнят какво се случи по време на насрочения търг на „Армията“. Тогава феновете на ЦСКА показаха мощна реакция срещу определени лица.

Темата за емблемата в момента е изключително широко дискутирана от привържениците. Прави впечатление, че само в официалния форум на червените, през последните 4-5 дни, от миналия четвъртък насам, са публикувани над 800 мнения в специалната тема „Търг за активите на старото дружество“. В тази бройка изобщо не влизат коментарите на фенове в социалната мрежа Фейсбук, както и други форуми, в които се обсъжда този въпрос. Развръзката предстои…

„Тема спорт“

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *