Жеферсон започва с ЦСКА от утре! Бразилецът ще се завърне на терена срещу…

7 Dni CSKA09.10.20184530
ЦСКА - Адмира Вакер, Лига Европа, Жеферсон

Левият бек на ЦСКА Жеферсон вече е на път към България. След двуседмични възстановителни процедури в Щутгарт в петък той си е тръгнал от Германия. Жеферсон обаче изкара последните няколко дни в португалския град Сетубал, където се видя със свои роднини. От утре обаче левият бек ще се присъедини към ЦСКА и ще поднови пълноценни тренировки.

Очаква се Жеферсон да се завърне на терена преди края на месеца – вероятно още за шампионатното гостуване на Берое на 27-и (събота). Възможно е бразилецът да играе и в домакинството срещу Витоша за купата на 30-и. Жеферсон изкара в лазарета 2 месеца, след като получи контузия в бедрото на последната тренировка преди първия мач с Копенхаген в Лига Европа (1:2).

Така с контузия в състава остава единствено крилото Енрике Рафаел. В момента той е в базата на родния си клуб Атлетико Минейро, където води възстановителна терапия след претърпяната операция на рамото. Енрике ще остане още седмица в Бразилия и е очакван в България около 15 октомври. От ЦСКА съобщиха след интервенцията, че крилото ще започне подготовка с отбора, след като се завърне у нас. В случай на нужда обаче не е изключено Енрике да бъде изпратен на рехабилитация и в Щутгарт, подобно на Жеферсон.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *