Велизар Димитров: Добрите дни идват за ЦСКА! Победите на терена са само въпрос на време

7 Dni CSKA14.10.201820430
ЦСКА, Пресконференция, Георги Велинов, Велизар Димитров, Кирил Десподов

Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров говори по повод закупуването на емблемата, както и представянето на отбора през този сезон. Вили даде интервю за ПИК.

Г-н Димитров, с ваше участие са свързани голяма част от успехите на ЦСКА през новия век. Може ли обаче да се твърди, че 11 октомври 2018-а и плащането на активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД са победа номер едно за клуба през новия век?
– Да. За съжаление така се случиха нещата, че най-голямата победа не е на терена, а извън терена. Но наистина това, което се случи, е повече от страхотна новина за всички, които обичат ЦСКА. И трябва да се благодари лично на г-н Ганчев и гн Инджов, че направиха така, че ЦСКА да продължава да го има. Не само с емблемата, но още от В група, когато се тръгна, това бяха хората, които помагаха и трябва да им се благодари. ЦСКА е бил и винаги ще го бъде. Не се съмнявайте, че скоро ще дойдат и победите на терена, защото всеки, който се е докоснал до магията ЦСКА, знае за какво става въпрос. Така че всички фенове могат да бъдат спокойни – добрите дни идват за ЦСКА.

Може ли да се каже, че вече всякакви въпроси относно автентичност и идентичност на клуба са неуместни?
– За мен това никога не е било въпрос. Имаше провокация от един отбор, финансиран със средства от трети хора, които се опитваха да мътят водата. Много добре се знае кой е истинският ЦСКА и кой къде играе и пред колко публика. Пак казвам, за мен това не е стояло никога като въпрос. Имаше хора, които се колебаят дали да подкрепят отбора, но този казус вече го няма. Няма никакво мислене и чудене. От четвъртък насам разговарях с много хора, които още от следващия мач с Етър ще бъдат на стадиона – така, както са го правили дълги години.

Въпрос по спортно-техническа тематика. Един от най-класните футболисти на ЦСКА Енрике Рафаел е преследван от травми този сезон. Може ли да се твърди, че очакваното завръщане на Енрике в игра е „скрит“ коз за Нестор Ел Маестро в борбата за титлата?
– Не само той. Жеферсон също е контузен, имахме проблеми и с други футболисти. Вижте, това са неща, които са свързани с футбола, ние много добре ги знаем. Няма тим, в който да няма контузени или наказани футболисти. Всички тези неща ги преценяваме. За съжаление да – факт е, че отсъствието на основни фигури винаги се отразява, но трябва да се съобразяваме с това. И Енрике, и Жеферсон, и другите момчета, които по една или друга причина пропускаха мачове, са прекрасни футболисти. Естествено, че ние с нетърпение очакваме да помагат отново на отбора. Нещо, което са го правили, а и нещо, за което са в голям клуб като ЦСКА.

Прави впечатление, че ЦСКА този сезон разполага с може би над 20 футболисти, които са готови във всеки един момент да влязат на терена. Това ли е един от най-важните компоненти, за да бъде изграден шампионски състав? Сериозна вариативност, която може би предишни сезони на „Армията“ не се наблюдаваше в такава степен, както сега?
– Да, това е важно – да имаш дълга скамейка. Но не просто дълга скамейка от играчи, а от качествени футболисти, които могат във всеки един момент да помогнат. И когато даден титуляр е контузен или наказан, или му се даде почивка, да се представят по възможно най-добрия начин. Да, понякога не се получава така – да се влезе по най-добрия начин, но в спорта и във футбола винаги го има това. Аз мисля, че разполагаме с добра група от хора, които могат да бъдат конкурентоспособни на Лудогорец и да успеем да станем шампиони този сезон.

Какъв е вашият призив към привържениците на отбора вече в разгара на сезона в Първа лига?
– Как да ги призовавам, като те са безупречни и перфектни, както винаги са били. Едва ли има други такива фенове, които толкова да обичат и подкрепят отбора си. Аз съм безкрайно благодарен, че съм имал възможността да мина през ЦСКА и да усетя тяхната любов. Въобще не искам да ги призовавам. Те най-добре знаят как се обича и как се подкрепя отборът. Само мога да им кажа едно огромно „Благодаря“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *