Заради прагматичния му стил! Обсъждат Ел Маестро за селекционер на Словакия

7 Dni CSKA15.10.201815190
ЦСКА - Ботев Враца, Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро стана обект на интересна дискусия между журналисти и фенове в социалната мрежа Twitter. Популярният местен автор Лукаш Враблик, който прави интервю с Ел Маестро за престижното издание Guardian, отправи въпрос: „Как би се справил Нестор, ако поеме словашката селекция?“.

В дискусията се включват както други спортни журналисти, така и фенове. Но мненията им са противоречиви. „Той знае как да създаде атмосфера в своя отбор и това е огромно предимство, но не харесвам неговия стил на игра. Подходът му е изцяло към печелене на мачовете, без значение по какъв начин. Но това не мисля, че може да е от полза за дълъг период от време. Освен това му липсва опит за национален селекционер“, коментира един от журналистите.

Фен пък го подкрепя: „Въпреки че стана шампион на Словакия, не бих го назначил в репрезентацията. Тотално дефанзивна игра не ни е необходима в момента. Неговият ЦСКА е вкарал само 21 гола за 11 мача в първенството“, отбелязва привърженикът. Друг обаче контрира: „Бих го назначил за селекционер. Важното е да се печели, а не да се играе за красота“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *