Втори кредитор изяви желание да върне част от сумата в ЦСКА, за да подпомогне школата

7 Dni CSKA15.10.201866500
ЦСКА - Лудогорец, фенове, Българска армия

Още един кредитор на ЦСКА изрази желание да върне част от сумата, която има да получава. Става въпрос за нигерийския полузащитник Стивън Сънди, който игра на „Армията“ от началото на 2014 г. до лятото на 2015 г. На него му се дължат 62 809,55 лева.

В момента Сънди е част от американския Реал Солт Лейк. Той е анонсирал своето намерение да върне процент от парите, които му се дължат, в разговор с фенка на ЦСКА, която също живее в САЩ. В официалния форум на армейците тя сподели част от разговора си с играча: „Кореспондирах си със Стивън Сънди и той каза, че е готов да даде част от парите, които получи, към ДЮШ. За да не смятате, че си измислям, ето го доказателството (б.р. – следва цитат на Сънди):

„Разбира се, първата стъпка е да получа парите, като първо моят адвокат ще получи своята комисиона. След това ще видя какво мога да даря за школата на ЦСКА“, казва Сънди.

Нигериецът записа 36 мача за ЦСКА в елита. След това премина за кратко в турския Аланияспор, а от началото на 2016 г. без прекъсване е в Реал Солт Лейк (59 мача и 1 гол в МЛС).

Първият кредитор, който публично обяви, че е готов да върне дължимото му в клуба, бе юристът Радостин Василев. Той има да получава малко над 3600 лв., но в социалната мрежа Фейсбук написа, че ще дари цялата сума на школата на ЦСКА. Директорът на ДЮШ на армейците Стефан Яръмов пък пое ангажимент да се отвори банкова сметка на академията и да се публикува подробен отчет как са изразходвани получените пари. Очаква се и други кредитори освен Сънди и Радостин Василев да дарят някакъв процент от дължимото им. Общо около 140 човека и компании ще получат суми от 8-те милиона лева, които „Ред Енимълс“ плати за активите на ПФК ЦСКА АД. Те все още не са собственост на фирмата победител в търга, но процедурата е в ход. До края на този месец или в началото на следващия би трябвало да започне и изплащането на дълговете към кредиторите.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *