Легендарният Димитър Пенев призова: Дано всеки кредитор дари за школата! ЦСКА нямаше да стане по-богат с тези 8 млн., но…

7 Dni CSKA17.10.20184730
Александър Манов 90 годишнина (5)

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев бе един от специалните гости на 90- годишния юбилей на Александър Манов. Двамата са много близки приятели от десетилетия. След събитието във Военния клуб Пената говори пред медиите както за живата памет на армейците Манов, така и за ситуацията около ЦСКА.

„Десетки години сме били заедно със Сашо Манов. Човек, който винаги е бил точен. Е, невинаги като журналист, и той понякога е писал статии, които после ги е поправял, но като човек е много точен. Тези дни бяхме с него и с Бай Добри, питаме го какво прави, гимнастика ли, ляга ли си изобщо, не спи ли – каква му е тайната (смее се). Той се усмихва и ни вика: „Ще дойдете и вие на моите години“. Обаче пита и дали ще го черпим тогава. Разбира се, че ще черпим – по една водка, в известен процент и това го поддържа бате Сашо. Но той я разрежда с кола. Това му е запазената реплика: „Водката и колата са голям съюз”, каза Пената.

„Въпросът за емблемата трябва да го коментираме по-продължително. Вече няколко години се говори за него, но беше в една по-глуха уличка. Сега има яснота. Мен обаче още ме интересува защо онази, другата емблема, още съществува и как ще продължи нататък – за онази във Втора лига говоря“, отбеляза Пенев.

„С тези 8 милиона ЦСКА нямаше да стане по-богат, но щеше да е добре парите да отидат за школите, пък и за волейбола, баскетбола, леката атлетика, хандбала можеше да го съживим… Надявам се всеки един от хората, които са работили в ЦСКА и имат да получават известни суми, да отделят по някой лев като помощ за школите“, допълни Пенев, след което коментира състоянието на отбора.

„Трябва да му се има доверие на треньора, а не да се говори прибързано след еднадве загуби. А и голям процент отговорност носят самите футболисти. То винаги може да има оправдания – аклиматизация, та в София ли сме, в Пловдив ли сме, в Плевен ли… Нужно е бързо да свикват. Трябва да спечелиш титла или трофей, за да смекчиш критиките на феновете и ръководството. Пожелавам дубъл на ЦСКА, но да не нося аз отговорност, после по мен да викат“, допълни в типичния си стил Пената.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *