Бучински закри ритуално Авиаторите: Шефовете на 48 са много нагли момчета

7 Dni CSKA19.10.201819110
Авиатори

Бившият вратар на ЦСКА Емил Бучински бе гост в студиото на livesport.bg, като говори основно за закупуването на емблемата. Той коментира и Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 – Бучински присъства на учредителното събрание на тази формация преди малко повече от 2 години, но сега се изказа остро за ръководството й.

Г-н Бучински, след закупуването на емблемата вие си взехте ВИП карта за „Армията“…
– С гордо вдигната глава мога да кажа, че имам любим клуб и той се казва ЦСКА. Не беше купена емблемата, а беше придобит фалиралият клуб, което е много по-важно. Гриша Ганчев плати доста скъпо. Там беше голяма игра. Аз бях от учредителите на Клуб 48 и затова мнението ми е много силно. Но те само няколко седмици след създаването си изгониха треньора Адалберт Зафиров и оттогава за мен стана ясно, че това е

структура, която е създадена, за да пречи

Какво си говорихте на това учредително събрание?
– Тогава бяхме абсолютни ентусиасти. Имаше и дилема дали да бъде Гриша Ганчев или Васил Божков. В крайна сметка морално беше да се плати, но 8 милиона е твърде висока цифра. Беше казано вече, че няма в историята на българския футбол толкова висока платена сума. Дано отново да стигнем там, където бяхме и заслужаваме да бъдем – не само у нас, но и в Европа. Гриша Ганчев постави много висока цена. А зад него в търга имаше още 2-3 фирми, които участваха. А тези две-три фирми бяха на едно и също лице.

Фактически имаше един кукловод

Отказват се двете фирми и третата, с най-ниската цена, купуваше (б.р. – при положение че „Ред Енимълс“ не бе платил 8-те милиона лева). Адмирации и поздравления за Ганчев, Инджов и Стоичков. Това си е автентичният клуб и няма какво повече да говорим. Имам разни приятели в 48 и им казвам, че е редно сега да сменят името, ако искат тази структура да продължи. Според мен тя си изпълни предназначението. Тя беше дотам, евентуално, ако станеше нещо с емблемата. За мен това е най-сполучливата и

най-голямата сделка на Гриша Ганчев

и ще му се върне стократно. Помнете ми думата. Сега ще вземат и базите за 30 години. Аз съм сигурен, че Гриша Ганчев ще направи ЦСКА велик клуб, ще се направи така, че да има организация, хубав стадион и трибуни. Пак ще кажа, че ЦСКА на Ганчев и Инджов е автентичното и всички останали коментари трябва да престанат. А тези момчета, които са шефове в това 48 и никога не са играли футбол, са много нагли. Казвам ви го. Аз и тях не ги подкрепях, защото в ръководството им нямаше един футболен човек.

Там всеки беше човек на някого

И понеже онези отгоре са нагли, тези отдолу също наглеят. Имайте си я тази структура, като толкова искате, вие сте си го създали този отбор, но не дразнете. Те мен ме обиждат сега защо съм станал от ЦСКА. Ама вие ли ще ми давате наклон?! Аз съм си имал принципна позиция и съм я отстоял. Освен това имам право да взимам отношение. Бил съм капитан в школата на ЦСКА от първи клас до старшата. Може да имам половин мач за първия отбор, бил съм дивак, просто така са се стекли обстоятелствата. Тогава стана боят на финала за купата между ЦСКА и Левски. Казаха ми шефовете тогава: „Бучка, наше момче си, от следващия сезон започваш да вардиш“. Но не стана, отидох в Русе, а в ЦСКА взеха Румен Апостолов. Но това е животът. Пак съм дал на ЦСКА доста повече от тези, които сега ме плюят за избора ми.

В неделя ще сте на мача с Етър, предполагам?
– Е, как няма. Освен ако не ме спрат (смее се). Но имам карта и би трябвало да си вляза легитимно.

ЦСКА и Левски конкуренти ли ще са на Лудогорец за титлата този сезон?
– Напълно. А и сега, като си тръгне бразилският треньор, ще видим какво ще стане. Него го взеха да консолидират чужденците. Но сега главата като я няма…

Жална му майка на Дългия

– треньора, дето ще наследи бразилеца. Селекционерът на младежите…

Ще се справи ли Тони Здравков според вас?
– Не. Приятел ми е. Но там ще са като разграден двор. Ще стане какофония. Трябва да отбележа още, че им беше некоректно отношението към Методи Томанов. Този човек 7-8 години е бил част от твоя екип. Разделете се, но по друг начин. Излезте пред обществеността, стиснете си ръцете. В Разград наистина се вкарват много пари, но то не е само да вкарваш пари. За финал искам да кажа, че сега, ако ЦСКА предложи да се купуват акции, аз ще си взема, защото ще се знае къде отиват парите. Много хубав жест е и това, което направиха някои кредитори – да си дарят сумите за школата. Това е прекрасен пример.