Любимец на Сектор Г със силни думи за емблемата, разпука Авиаторите и изчетка Десподов

7 Dni CSKA20.10.201818180
ЦСКА, Лудогорец, Стойко Сакалиев, Ивайло Петров

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев говори пред „Тема Спорт“ относно представянето на отбора през този сезон. Той акцентира върху атаката на армейците и посочи кой е футболистът, който му прави най-силно впечатление.

Стойко, какъв е коментарът ти за закупуването на емблемата?
– Когато Гриша Ганчев обяви, че ще плати емблемата, бях сигурен на сто процента, че ще си изпълни обещанието. И без този акт беше ясно кой е истинският. Отборът винаги си е бил един.

Какво трябва да е бъдещето на втородивизионния клуб, който опитваше да мъти водата около ЦСКА?
– Те нямат емблема, нямат история, те си мислят, че могат да са като нас, но ЦСКА е само един. Няма какво да ги коментираме.

Какви са впечатленията ти от играта на ЦСКА този сезон?
– Сигурен съм, че ЦСКА ще намери правилния ритъм, в който трябва да заиграе. В следващите мачове трябва да покаже, че е най-добрият отбор в България.

Смяташ ли, че стилът, който се практикува в момента, отива на ЦСКА?
– Вярно е, че по мое време в ЦСКА бяхме свикнали винаги да разиграваме постепенно и да доминираме на терена. Но всеки треньор си има своите виждания за играта. Ако тези на настоящия наставник дадат резултат, значи те са
правилните. Когато приключи сезонът, ще можем да кажем дали е било успешно. Треньорът ми прави впечатление, че е упорит, надежден, има желание и си налага своя стил на игра, без да се съобразява с коментарите. Въпросът е да го утвърди и в края на сезона да покаже на всички, че е бил прав.

През лятото бяха привлечени трима централни нападатели – Мауридес, Соу и Евандро, доколко те успяват да запълнят празнината, оставена след продажбата на Каранга?
– Засега са малко на кантар нещата. Сега ЦСКА има повече креативност в атаката, не е зависим само от един нападател, което прави отбора по-непредвидим. Хубаво е, че треньорът има по-голям избор. От друга страна, сега нямаме такъв изявен голаджия като Каранга. Очаквам нападателите да разгърнат истинските си възможности през пролетта. Мауридес играе добре, започна силно сезона, но напоследък като че ли е малко в дупка. Въпросът е да вкарва
редовно, както го правеше Каранга. Али Соу пък дойде наскоро и още не е получил достатъчно минути, така че тепърва ще видим какво може.

Кой футболист на ЦСКА ти прави най-силно впечатление през този сезон – било от новите попълнения или от тези, които останаха отпреди?
– Десподов според мен е единственият, който се развива. Той показва израстване и подобрение в играта си. Ще го посъветвам да е по-постоянен, да вярва в себе си, да не се поддава на провокации. И най-важното – да не мисли, че е постигнал нещо. Тепърва му предстои да постига много неща както в ЦСКА, така и в по-голям мащаб. Но трябва да върви стъпка по стъпка и да не лети в облаците. Ако го направи, ще има успех.

Какви са шансовете на ЦСКА да се пребори за титлата във вече тройната конкуренция? И как си обясняваш слабата игра на отбора в преките мачове с Левски и Лудогорец?
– Левски искаше повече победата и я заслужи. ЦСКА просто не показа нищо в този мач. Надявам се, че в отбора са осъзнали какво са направили, ще си вземат поука и в следващия голям сблъсък – с Лудогорец на 6 декември, ще се поправят. Според мен ЦСКА е най-добрият отбор в България, но трябва да го покаже и на практика.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *