Ел Маестро засили атаката срещу Лудогорец: Ганчев изрази на глас някои добре известни неща

7 Dni CSKA22.10.201837480
ЦСКА - Левски, Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори пред медиите след победата с 3:0 над Етър. Както винаги той каза доста интересни неща…

ЗА МАЧА С ЕТЪР

Статичните положения не са ни основно оръжие, но и не е инцидент да вкараме по този начин. Това е голяма сила във футбола и ние работим доста върху този елемент.

Бяхме ефективни, нямахме много голови ситуации, но успяхме да вкараме три пъти. Ако играем с тази сила и този брой спринтове, ще спечелим 99% от този тип мачове. Рано или късно просто няма да успеят да ни издържат на темпото. Понякога сме по-креативни, друг път вкарваме от корнери или след комбинация. Това лично за мен не е толкова важно, защото не е изцяло под мой контрол. Доволен съм, че през целия мач запазихме висок интензитет.

ЗА ЗАГУБАТА ОТ ЛЕВСКИ

Знам, че Левски е фантастичен, невероятен, най-добрият отбор в света. Но те са наравно с нас в класирането. А за мен това е най-важното. Уверен съм, че въпреки че загубихме това дерби и сме най-скапаният отбор в света, в края на сезона ще сме пред Левски в класирането. Не смятам, че ако спечелим мачовете с Левски и Лудогорец, ще сме непременно шампиони. Но, разбира се, това са много важни срещи. Аз си играя моя футбол, по начина, по който искам. Никога не съм завършвал сезон без трофей. Но, както казах – всеки тук знае по-добре от мен как да ръководи ЦСКА. Добре де, може би пък съм луд. Аз съм единственият луд човек в България, който гледа класирането. Ние не сме перфектни, имахме някои лоши мачове. Но за мен офанзивният футбол е да вкарваме голове. Ние го правим и имаме най-много от началото на сезона – повече са ни от Левски.

ЗА ДЕСПОДОВ

Десподов е бъдещето на българския футбол, един от най-добрите играчи в първенството, и е страшно важен за мен и за отбора. Той е младо момче, постоянството му невинаги е добро, но неговото качество е изключително високо. Той е доста важен за нас, показа го и сега срещу Етър, и ще играе много занапред.

ЗА ЗАЩИТАТА

Имаме най-добрата централна двойка защитници в първенството. Но не са само те, като цяло карето ни в отбрана е добро.

ЗА ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Това беше приятен двубой за феновете. И аз го гледах като привърженик. Беше подобър от повечето мачове, които гледаме в хотела преди нашите срещи. Много вълнуващ, интересен психологически, с големи психологически промени в хода на срещата.

ЗА ГАНЧЕВ И ОТБОРА, КОЙТО ТРЪГВА С 30 ТОЧКИ АВАНС

Аз също харесвам Гриша Ганчев (смее се). Ако ЦСКА е само г-н Ганчев, значи чувствам пълна подкрепа. Но ЦСКА е голям клуб, с много хора около и извън него. Не всичко, което чувам, е позитивно. Сигурен съм, че Ганчев знае много повече за българския футбол от мен. А ако го питате, той ще каже, че и за футбола като цяло знае повече от мен (смее се). Не си падам по конспиративните теории. Не прочетох цялото му интервю, защото беше дълго. Той изрази на глас някои добре познати факти или митове (б.р. – за отбора с 30 точки аванс), но това не е нещо ново. Много от хората по улиците го знаят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *