Чорбаджийски разкри как му е помогнал Ел Маестро и призна: Най-вероятно лентата на ЦСКА ми тежеше

7 Dni CSKA24.10.201813100
Играч на кръга, награждаване, Божидар Чорбаджийски

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски бе избран за „Играч №1 на 12-ия кръг” в Първа лига. Бранителят на „армейците” довери, че се чувства по-спокоен след идването на Нестор Ел Маестро в ЦСКА и призна, че по всяка вероятност капитанската лента на „червените” му е „тежала”. Чорбаджийски също така сподели, че се надява, че отборът му ще завърши пред Левски в крайното класиране на Първа лига.

“Радващо е, че победихме отбора на Етър и гледаме към следващия мач с увереност и оптимизъм. Когато разбрах, че съм избран за играч на кръга, бях изненадан. Следя Първа лига и съм запознат с всички мачове, но въпреки това съм благодарен на треньорите, които са гласували за мен. Това е стимул и признание”, бяха първите думи на Чорбаджийски.

„Гледаме себе си играем за победа във всеки един мач. Целта ни е да натрупаме самочувствие с поредица от победи. Като дойде време да играем мач с някой от челните тимове в класирането, то тогава ще подходим по-сериозно, ако сме в победна серия”.

„Не сме правили разбор на Берое все още. Тези дни треньорите ще го направят. Доста пъти сме играли с тях и те са отборът, който е най-близо до първите три тима в класирането. Играят хубав футбол, а Мартин Камбуров е най-добрият нападател в България и очаквам труден мач. Надявам се да излезем с успех от срещата”, продължи защитникът.

„Не знам каква е тази размяна на реплики между босовете. Не съм чел кой какво е казал и кой какво е нападал. Бях видял във вестниците, че има конфликт между тях”, каза още Чорбаджийски.

„Всеки един треньор би защитил своя отбор. Думите на нашия треньор са добър стимул за мен и Николай Бодуров. Има сработеност между нас, но трябва да работим още много”.

„Една идея се поуспокоих при Нестор Ел Маестро. Работя върху малките елементи в играта. Говоря за липсата на концентрация, елементарните грешки и увереността”. Най-вероятно лентата на ЦСКА ми тежеше. Анализирал съм този въпрос, но подсъзнателно може би е повлияло, когато Бодуров взе капитанската лента. Когато си капитан на ЦСКА, имаш много повече отговорности. Сега не е да нямам, но от психологическо ниво може да ми е повлияло”, каза още бранителят.

„Подобрението в защита е плод на целия отбор, а не на индивидуалности. Тимът работи в положителна насока в дефанзивната игра и се надявам да бъдем ефективни и в атака. Не знам какво да очаквам от Първа лига. Футбол е и всичко може да се случи. Хубаво е, че тази година е по-оспорвано. Надявам се да завършим преди Левски”, завърши Божидар Чорбаджийски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *