ЦСКА си заплю още един младок от Септември! Армейците готвя нова атака за Неделев

7 Dni CSKA24.10.201818330
ЦСКА - Адмира Вакер, Лига Европа, Данаил Ганчев, Стойчо Стоилов

ЦСКА проявява интерес към две от младите крила на Септември Сф. Това са Здравко Димитров (20 г.) и ганаецът Ишмаел Байду (19 г.). Макар тимът да се представя слабо от началото на сезона, двамата се отличават с изявите си. Димитров е юноша на Септември, като този сезон има 9 мача, 600 минути и 1 гол (при 5:1 над Черно море) в елита. Преди това той бе използван във Втора лига, както от родния му клуб, така и от Локо Сф (23 мача и 1 гол през миналия сезон). Димитров се отличава с добра техника, като силният му крак е левият.

Другият в полезрението на армейците е Ишмаел Байду, който също играе важна роля в състава на Септември този сезон. Той е записал 11 мача, 777 минути и 2 гола, единият от които в миналия кръг срещу Славия (1:3), а преди това се разписа и срещу Локо Пд. Байду, подобно на Димитров, се отличава с добра техника и също играе по-често с левия крак. През миналия сезон африканецът записа 26 мача и 1 гол за Септември. Той е в клуба от началото на 2017-а, като преди това е част от популярната академия в Гана – Aspire. Бил е национал на Гана до 17 г.

Собственикът на Септември Румен Чандъров призна пред „Тема Спорт“ в началото на седмицата, че ЦСКА проявява интерес към двама от футболистите на тима му. На този етап обаче армейците не са влезли в контакт с ръководството на Септември.

През зимата червените ще направят нов опит да привлекат звездата на Ботев Пд Тодор Неделев.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов преди десетина дни замина на скаутска мисия в Южна Америка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *