Треньорът на ЦСКА е категоричен: 13 мача са твърде малко за изводи

7 Dni CSKA01.11.20184250
ЦСКА - Витоша Бистрица, Купа на България, Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори пред медиите за представянето на отбора в гостуванията, както и за това, какво иска да подобри в състава.

„Смятам, че трябва да обръщаме по-малко внимание на външното влияние, без значение дали е позитивно
или негативно. Нужно е ние да си анализираме мачовете и да не слушаме много какво казват хората извън клуба. Обикновено външните анализи са екстремни“, каза Нестор.

На въпрос какво ще направи, за да подобри резултатите в гостуванията, Ел Маестро отговори:

„Да играеш като гост винаги е по-трудно. Мисля, че са минали прекалено малко мачове, за да вадим генерални статистически изводи. 13 мача са твърде малко. Имаме труден двубой в Пловдив, но знаем какво да очакваме от съперника. Феновете на ЦСКА са много специални. Те са недоволни, защото сме
трети в класирането. И когато си трети, публиката е недоволна от всичко – футболисти, треньори… Е, изключваме собственика, който е герой заради това, което направи наскоро. Никога не съм чувал недоволство от стила на игра на отбор, който е първи. И никога не съм чувал някой да е доволен, когато резултатите ги няма“, заяви Ел Маестро.

На въпрос: „Достатъчно мачове ли са минали, за да си извадите изводи в коя линия имате нужда от най-голямо подобрение“, Ел Маестро отговори:

„Познавам своя състав в най-малките детайли. В защитната линия генерално работим добре, което ме радва. Има място за подобрение на всяка позиция и линия. Има моменти, в които си мислиш, че нищо от
това, върху което работите, не се получава и е безполезно да се занимаваш. После пък идват добри дни. Това е реалността в моята професия“, допълни Нестор.

„При Чорбаджийски има прогрес този сезон, той изглежда по-добре, отколкото преди. Но Божо не мисля, че е правил много грешки през миналия сезон. По-скоро е допускал такива в мачовете, които всички са гледали, и оттам много бързо се правят изводи“, каза още Ел Маестро.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *