Сериозни проблеми с чужденците в ЦСКА! Ел Маестро със сложен за решаване ребус

7 Dni CSKA02.11.20189670
ЦСКА - Витоша Бистрица, Купа на България, Мауридес Роке Жуниор

Завръщането в игра на Жеферсон, а и скорошното възстановяване на Енрике Рафаел може да са добри новини за Нестор Ел Маестро, но също така те ще направят ребусът за него много сложен. Известно е, че отборите в елита имат право да включват не повече от трима чужденци извън ЕС в групите за официалните мачове. Заради тежките контузии на бразилците, това минаваше незабелязано до момента. Още в мача с Витоша (Бистрица) за Купата на България Евандро изпадна извън борда, а скоро още един чужденец ще е извън сметките.

В момента на “Армията” има точно 5 чужденци без европейски паспорт – Мауридес, Жеферсон, Енрике Рафаел, Евандро и Али Соу. Ако приемем, че Жеферсон е много важен заради липса на алтернатива отляво на защитата, а Али Соу е основна алтернатива в атака на голмайстора Мауридес, тогава някой измежду Евандро и Енрике Рафаел също ще отпада от състава. От петимата с най-голям стаж на “Армията” е именно Енрике Рафаел. Жеферсон дойде през миналата зима, а Мауридес, Евандро и Соу бяха привлечени през това лято.

Събирането на толкова много легионери извън ЕС е и липса на далновидност при селекцията, защото така някои от най-скъпоплатените футболисти на ЦСКА скоро ще остават по принуда извън състава, което определено ще бъде проблем за спортно-техническия щаб.

“Меридиан мач”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *