Христо Стоичков тропна по масата: 10 години без титла са много! Играчите да знаят, че емблемата на ЦСКА тежи

7 Dni CSKA07.11.201818190
Представяне на книга, Христо Стоичков

Най-великият български футболист Христо Стоичков коментира ситуацията около ЦСКА и борбата на отбора за титлата. Той отправи и някои съвети към най-обещаващите играчи на армейците.

„Имам пожелание към моя отбор ЦСКА – да се борят, да тренират, да се учат, защото 10 години да не си шампион е трудно. Да се надяваме, че с труда, който се полага, ще бъдат конкурентоспособни. А не като биеш един мач, и следващата среща да не играеш нищо. Не като вкараш два гола, и на следващия ден да му дадете една статуетка за „Футболист на кръга“. Така само му вдигате самочувствието и на другия ден нищо. Футболът е от 1 януари до 31 декември. Заради това искам да им пожелая да се трудят много и когато излязат на терена, да знаят, че емблемата на ЦСКА тежи много. През тази емблема са минали хиляди футболисти и спортисти. Ако не знаеш историята, по най-бързия начин край алеята на славата, до главния портал, хващаш вдясно и към Орлов мост, пътя и да те няма. Или пък след алеята и бариерата, тръгваш наляво, влизаш в метрото и потъваш като къртица – за тези, които не знаят каква е историята на ЦСКА“, каза Стоичков пред „Блиц Спорт“.

„Направи се една много тежка крачка, може би най-тежката от много години насам. Клубът е в правилните хора. Оттук нататък всеки, който обича ЦСКА, трябва да го подкрепи. Ние сме бойци. Тези, които работят и които ги взимат и ги водят – да им обяснят къде ги водят. А не да ги водиш на кило. Да ги купиш и после от плажа – хоп, вземаме те и те караме. ЦСКА е история. През съблекалнята са минали стотици супер-футболисти. И трябва да го знаеш. Ако не го знаеш – няма шанс да успееш. ЦСКА върви в правилната посока, в която може да се конкурира. Трябва да има много дисциплина, независимо кой е треньор и президент. Ако има ред и дисциплина и отговорност от самите футболисти, могат да се постигнат успехи и да се мисли за надграждане. Ако ли не – ще си я караме постарому“, допълни Стоичков пред Канал 3.

„По мое време беше нещо изключително. Манол Манолов-Симолията – ред и дисциплина. Димитър Пенев, Петър Жеков, Стоил Трънков, Паро Никодимов, Цецо Атанасов, Стоян Йорданов – тези хора са ни поели и са се грижили за нас“, каза още Ицо.

„Който ме е залаял – побеснява. Аз съм си аз, не съм завистлив. Искам да помагам на младите. Но когато младият не иска да чуе, вече няма какво да направя“, каза още Стоичков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *