Стойчо Младенов се вслуша в „червена“ България! Бившият треньор на ЦСКА се отказва от…

7 Dni CSKA07.11.201831290
ЦСКА, Стойчо Младенов

Най-успешният треньор на ЦСКА през новия век Стойчо Младенов подготвя голям жест към клуба, но на този етап не желае да го афишира публично. Негови приближени обаче довериха, че той има намерение да се откаже от не малка част от вземанията си, които има да получава от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. На Младенов се дължат 240 620 лева, но почти сигурно той ще се откаже от поне 10% от сумата в полза на школата на армейците. Младенов и друг път е правил компромиси с пари, които е имал да получава от ЦСКА, и сега няма да има изключение. Дарения ще направят и останалите от неговия треньорски щаб. Синът му Стойчо-младши и Анатоли Нанков имат да получават по 48 528 лева, а Тодор Янчев – 43 170,86 лв. Сумите са натрупани от последния престой на Младенов на „Армията“. Той беше треньор от юни 2013 г. до март 2015 г. Съдейки по огромния дълг към него, Стойчо не е получил доста голям брой месечни възнаграждения.

Дарение ще направи и бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев (43 717,79 лв.), който в годините назад неведнъж е отделял средства за хореография за агитката. Стойчо Младенов в момента е старши треньор на казахстанския Кайсар. Договорът му обаче изтича след броени дни. В последния кръг от шампионата неговият тим гостува на Актобе на 11 ноември, неделя, от 11:00 часа. На този етап няма индикации, че Младенов ще парафира нов контракт с Кайсар.

Стойчо ще се прибере в България в началото на следващата седмица, а в близките дни ще стане ясна и точната сума от вземанията си, която ще дари на армейската школа.

Младенов стабилизира сериозно представянето на Кайсар. В момента тимът е 6-и с 42 точки, колкото има и опонентът му Актобе. 4-о място (Ордабаси с 43) може да даде евроквота, но само при положение че Атирау загуби финала за купата срещу Кайрат на 24 ноември.
„Тема спорт“