Реформите на „Армията“ са в ход! Пламен Марков с нов пост в ЦСКА, а досегашните му функции ще изпълнява…

7 Dni CSKA07.11.201834310
ЦСКА, Пресконференция, Пламен Марков

Досегашният спортен директор на ЦСКА Пламен Марков ще има нов, по-висок пост на „Армията“. „Тема Спорт“ разбра, че той ще стане изпълнителен директор на клуба. Проверка в Търговския регистър показа, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре.

Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в Литекс. Попов бе президент на ловешкия клуб от 2008 до 2016 г. Освен това ЦСКА

ще има и изцяло нов Съвет на директорите

В него освен Марков ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени – Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър.

Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 година, след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. Сега обаче е решено да бъде повишен. В новата си роля Марков ще се разписва под всички официални документи на червените като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба, и други.

Това на практика ще е трето директорско назначение за Марков на „Армията“ – той е бил спортен шеф на клуба и в средата на 90-те години на миналия век. Бившият халф играе с голям успех 10 години за ЦСКА – от 1975 до 1985-а, след което е трансфериран във френския елитен Метц. Бил е треньор на армейците през есента на 1995 г. и между 4 април 2006 г. и 12 март 2007 г. Под негово ръководство червените печелят Купата и Суперкупата на България през 2006 година. Марков е последният национален селекционер, извел България до голям форум – Европейското първенство в Португалия през 2004 г.

С назначението на Марков за изпълнителен директор обаче ръководните промени в ЦСКА няма да се изчерпят. Според запознати има голяма вероятност главният скаут на армейците Велизар Димитров да поеме функциите на бившия си треньор в ЦСКА и националния отбор и да стане спортен директор. Този ход би бил логичен с оглед на това, че постът се овакантява от Марков. Велизар ще е полезен в ролята на спортен директор, предвид че е отлично запознат със селекционните процеси в клуба, а и е достатъчно представителна фигура. Мнозина го определят като най-значимия футболист на ЦСКА през новия век. Димитров бе назначен за главен скаут на клуба през октомври 2016 г. За поста на спортен директор

се спряга и още едно име

като окончателното решение по този въпрос ще бъде взето тези дни.

Топспорт твърди, че вариант за поста спортен директор е и Любослав Пенев, а вторият избор е именно Велизар Димитров. В своята наскоро издадена биография Христо Стоичков пише, че Ел Голеадор вече е бил канен на същата позиция.

В ЦСКА се очакват и други промени. За това анонсира силният човек в клуба Гриша Ганчев в интервюто, което даде преди малко повече от 3 седмици. Той посочи, че ще се предприемат мерки, свързани с школата, където също се очаква да се вземат нови решения. За промени в ДЮШ на клуба намекна и Димитър Пенев по време на изказването си след жребия за 1/4-финалите за Купата на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *