Бивш треньор на Черниаускас скандализира: Ставаше му лошо като видеше нападателя на Астра

7 Dni CSKA10.11.201834820
ЦСКА U19 - Левски U19, Витаутас Черниаускас

Интересни твърдения бяха направени за вратаря на ЦСКА Витаутас Черниаускас в Румъния. Бившият му треньор в Динамо Букурещ Мирча Редник спомена литовеца в свое изказване.

„Ако не беше Динамо, Астра Гюргево никога нямаше да спечели титлата през 2016 година. Треньорът им Шумудика трябва да благодари на Черниаускас, който винаги имаше болки в гърба преди и по време на мачовете с Астра. Когато Черниаускас видеше Алибек (нападател на Астра), направо му ставаше лошо и се разболяваше“, заяви Редник, който преди броени дни отново застана на кормилото на Динамо Букурещ.

Треньорът вероятно визира двата мача между Динамо и Астра в шампионския плейоф през пролетта на 2016 г. В тях Черниаускас допуска 8 гола (1:4 и 2:4), а нападателят Денис Алибек му вкарва 4 от тях. Витаутас пази 34 пъти за Динамо през 2015/16 г. и още 7 през пролетта на 2017 г. След втория си престой в букурещкия клуб Черниаускас премина в ЦСКА и вече има 49 шампионатни участия, като се изравни по брой срещи в първенството с Томаш Черни“.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *