Срамно е ЦСКА да играе пред толкова малко публика

7 Dni CSKA11.11.201813930
Цска-Витоша-Бистрица6

ЦСКА спечели с 3:0 срещу Витоша, Мауридес се отпуши с два гола и се зарадва изключително емоционално, а Десподов вкара прекрасно попадение. На тези моменти обаче свидетели от трибуните на „Армията“ станаха едва 1000 души. Срамно е отборът да играе пред толкова малко публика домакинските си срещи в първенството, предвид че е замесен здраво в битката за титлата, продължава пътя си в турнира за купата, не се изложи като някои други в евротурнирите и в същото време е в серия от 14 поредни победи на „Армията“.

Последните две домакинства на ЦСКА събраха общо едва около 2000 зрители, като предходното пак беше с Витоша, но за купата (3:1). За сравнение Левски привлече 8 пъти повече публика в последните си два двубоя на „Герена“ – с Верея и Ботев Пд. Вярно е, че билетите за мачовете на ЦСКА са значително поскъпи, вярно е, че стадионът е в окаяно състояние, но все пак посещаемост в подобни ниски размери е трудно обяснима. Ако през миналия сезон ЦСКА имаше значително по-висока средна посещаемост от сините, то везните се обърнаха напълно през този. Сега Левски води на армейците по този показател, и то осезаемо.

Справка със статистиката показва, че само един от шампионатните мачове на „Армията“ през настоящата кампания е събрал над 3500 зрители – срещата с Етър, играла се малко след закупуването на емблемата. Тогава на стадиона присъстваха около 6500 зрители, като посещаемостта пак бе пониска от очакваната.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *