Тежък ребус пред Ел Маестро след паузата за националните отбори

7 Dni CSKA11.11.201816570
Цска-Витоша-Бистрица2

Сериозна дилема ще има пред треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро след паузата за националните отбори през тази година. На разположение на армейците отново ще е крилото Енрике Рафаел, който дълго се възстановява от счупена ключица. Бразилецът обаче вече води пълноценни тренировки и ще може да бъде използван в двубоя с Дунав на 24 ноември (събота). Това обаче поставя много сериозна дилема пред Ел Маестро, тъй като ще разполага с 5-има чужденци – Жеферсон, Мауридес, Соу, Евандро и Енрике, които са с паспорти извън ЕС. Максимално допустимата им бройка в групата пък е 3. Така двама от тях трябва да изгорят. В последните мачове от групата отпада Евандро и това едва ли ще се промени и за следващите срещи. Бразилецът явно не успява да се адаптира добре към отбора и да покаже, че е по-полезен от Мауридес или Соу, поради което е със статут на трета опция за върха на атаката.

За да влезе Енрике в групата на ЦСКА обаче, от 18-те трябва да отпадне някой от другите нападатели – Мауридес или Соу, тъй като Жеферсон е сигурен титуляр. А това би поставило армейците в ситуацията да нямат играч за върха на атаката на пейката. Така задачата пред Ел Маестро никак няма да е лека.

Ситуацията с чужденците извън ЕС все пак може да се улесни значително, и то в съвсем кратки срокове. Както е известно, отдавна е стартирана процедурата по издаването на български паспорт на Енрике и не е изключено той да получи такъв още преди мача с Дунав. По подобен начин през миналата година звездата Каранга взе местен паспорт – документът му беше издаден в края на септември, а процедурата бе задействана малко повече от два месеца по-рано – в средата на юли 2017 г. Същият период вече измина и при Енрике. Така не е изключено крилото да се сдобие с български паспорт в найскоро време и по този начин да се облекчи задачата пред треньорския щаб.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *