Огромна дилема надвисна над Ел Маестро, кои ще изгорят?

7DNI CSKA13.11.20188780
Монтана - ЦСКА, Купа на България, Нестор Ел Маестро

Сериозна дилема ще има пред треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро след паузата за националните отбори през тази година.

На разположение на армейците отново ще е крилото Енрике Рафаел, който дълго се възстановява от счупена ключица. Бразилецът обаче вече води пълноценни тренировки и ще може да бъде използван в двубоя с Дунав на 24 ноември (събота). Това обаче поставя много сериозна дилема пред Ел Маестро, тъй като ще разполага с 5-има чужденци – Жеферсон, Мауридес, Coy, Евандро и Енрике, които са с паспорти извън ЕС. Максимално допустимата им бройка в групата пък е 3. Така двама от тях трябва да изгорят. В последните мачове от групата отпада Евандро и това едва ли ще се промени и за следващите срещи. Бразилецът явно не успява да се адаптира добре към отбора и да покаже, че е по-полезен от Мауридес или Coy, поради което е със статут на трета опция за върха на атаката.

За да влезе Енрике в групата на ЦСКА обаче, от 18-те трябва да отпадне някой от другите нападатели – Мауридес или Coy, тъй като Жеферсон е сигурен титуляр. А това би поставило армейците в ситуацията да нямат играч за върха на атаката на пейката. Така задачата пред Ел Маестро никак няма да е лека.

Ситуацията с чужденците извън ЕС все пак може да се улесни значително, и то в съвсем кратки срокове. Както е известно, отдавна е стартирана процедурата по издаването на български паспорт на Енрике и не е изключено той да получи такъв още преди мача с Дунав. По подобен начин през миналата година звездата Каранга взе местен паспорт – документът му беше издаден в края на септември, а процедурата бе задействана малко повече от два месеца по-рано – в средата на юли 2017 г. Същият период вече измина и при Енрике. Така не е изключено крилото да се сдобие с български паспорт в най-скоро време и по този начин да се облекчи задачата пред треньорския щаб.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *