Уникално „армейско“ шоу беляза четвъртия рожден ден „Червена Чета „Радецки“ (Снимки)

7DNI CSKA13.11.20182250
Заснемане

Над 70 деца взеха участие в първия футболен турнир за деца по случай четвъртия рожден ден на фен клуба на ЦСКА „Червена Чета „Радецки“.

Турнирът, който се проведе благодарение на главните организатори Пламен Аврамов и Иво Коцов, и председателят на „Червените“ Алекси Христов, с подкрепата на ДП РАО, се проведе на заграденото игрище в Козлодуй. Той се проведе в рамките на един ден и беше разделен на две възрастови групи по четири отбора ЖК-1, ЖК-2, ЖК-3 и „Улиците“. Първата възрастова група беше за големите, родени 2001-2005 година, които играха 5+1 души в две полувремена по 15 минута, като при равен резултат се преминаваше директно към дузпи. При по-малката възрастова група за родените 2005-2008 година, участваха 6+1 деца в две полувремена по 15 минути. Шампион и при двете възрастови групи станаха децата от ЖК-1. В мачовете пи по-големите отборът на ЖК-1, който беше воден от Станимир Паскалев, победи с 1:0 тима на ЖК-3 във финалния сблъсък, след като Валентин Валентинов се разписа от дузпа.

Децата на ЖК -1, с треньор Александър Йотов, победиха с 2:1 при изпълнението на дузпите ЖК-2, след като в редовното време двата отбора завършиха 0:0. След края на двубоите всички деца бяха наградени със медали, а на най-добрите футболисти получиха индивидуални награди от главния инженер на СП „Извеждане от експлоатация” Пламен Петков и председателят на Червена Чета „Радецки“ Алекси Христов.

Голмайстор на турнира при големите стана Алекс Коларов от „Улиците“ с 4 попадения. За най-полезен играч беше избран Георги Михайлов от ЖК-1 който е роден 2005 година и се състезава в двете възрастови групи, а Александър Хърлечанов от шампионите беше награден за най-добър вратар.

При децата приз за най-добър вратар взе Калоян Панагюрски от ЖК-1, за най-полезен играч бе избран Велизар Коняров, а голмайстор стана Мартин Красимиров от ЖК-1 с четири попадения.

„Стана един голям празник, събрахме 76 деца от Козлодуй и стана едно истинско шоу. Мачовете бяха много интересни и равностойни, като нито един двубой нямаше изразен фаворит. Всички деца се забавляваха на терена и търсеха победата до последно. Радващо е да видиш толкова много деца и родители на едно място, които се вълнуваха заедно от началото на турнира до самия край. Това е първият такъв турнир, който организираме по случай рождения ден на фен клуба. Надявам се да успеем да продължим тази надпревара и занапред и да превърнем това събитие в традиция“, заяви главният организатор Пламен Аврамов. Фен клубът на Четниците беше подсигурил купи, медали и индивидуални награди за участниците

„Истинско шоу както за децата, така и за феновете, и за зрителите, които бяха дошли на този празник. За първа година решихме да направим нещо различно. След като предишните години се събирахме мъжки отбори на рождения ден на фен клуба, този път решихме турнира да е за деца и се получи истински празник за всички“, заяви председателят на „Червените“ Алекси Христов, който благодари на спонсорите за помощта.

Снимки от турнира може да видите ТУК.

Източник: Козлодуй-бг.инфо

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *