Сашо Попов преди Вечното дерби: Нашата школа ни спаси

7DNI CSKA16.11.20181720
Левски - ЦСКА, волейбол, Сашо Попов

ЦСКА срещу Левски. Голямото дерби в българския спорт предстои във волейболен вариант.

На митологичния за българския футбол 17-и ноември от 18.30 часа е двубоят от 5-ия кръг на волейболната Суперлига, който ще противопостави ЦСКА и Левски в зала „Васил Симов” в София.

Десетилетия наред противопоставянето между ЦСКА и Левски е катализатор за развитието на българския волейбол.

Историята сочи, че в двата гранда по много обективни причини израстват голяма част от играчите, които във времето се превръщат в легенди, а сега съперниците отново преследват високи цели.

Треньорите Александър Попов и Владимир Николов чакат дербито с интерес и споделиха очакванията си в предаването „Златният гейм”.

„В последните години и Левски, и ние след като намерихме спонсори, сме призвани от историята да си служим със средствата, които имаме и да правим най-доброто. В момента според мен най-доброто е наред със спортните резултати да се опитаме да правим ново поколение. На различни етапи сме в Левски в това отношение. Както вече на всички е ясно, ние нямаше да изкараме трудния период без децата от школата. Нашата школа ни спаси. Този процес при нас е от много дълго време. Смятам, че колегите от Левски също ще потвърдят, че без подкретата на опитните, младите по-трудно ще се научат. Младите трябва да са изключително мотивирани на тренировъчното поле. Двата отбора имат познанията за този процес”, заяви Сашо Попов и добави: „Мач с Левски означава много. Дори не толкова за състезателите, колкото за обществото. Отговорност е за представителите на двата отбора да дадат всичко от себе си. Важното е хората да са доволни, да научат нещо и рано или късно да дойдат в залите.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *