Какво има предвид Красимир Балъков? Бала: Десподов вече е готов за трансфер в Бундеслигата

7 Dni CSKA18.11.201816450
ЦСКА - Етър, деца, Кирил Десподов

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков засегна няколко теми, свързани с ЦСКА, в интервю за “Тема Спорт”. Той коментира качествата на Кирил Десподов, както и шансовете на “армейците” да станат шампиони. Балъков също така потвърди думите на Гриша Ганчев, че през лятото е предложил Феликс Магат за треньорския пост при “червените”.

Балъков определи Десподов като най-добрия млад български футболист. “При задаването на въпроса кой е най-талантлив ми идват наум поне няколко имена. Имаме обещаващи играчи, това е факт. Но един човек се отличава от останалите. Няма как да не посоча Десподов. То се вижда с приноса му в ЦСКА и с играта му в националния отбор”, каза Балъков.

Във връзка с информацията, че ПСВ Айндховен се интересува от Десподов, той коментира: “Не съм в кухнята и не съм запознат кои клубове се интресуват от него. Убеден съм, че в ЦСКА ще разгледат внимателно всяко предложение, което получат за Десподов. Доколкото съм запознат, в ЦСКА винаги много прецизно обмислят къде да продават своите футболисти. Те ще искат да трансферират Десподов в клуб, в който може да прогресира сериозно”, заяви Балъков.

На въпрос дали Десподов би паснал в Бундеслигата или в холандския елит Балъков отговори: “С качествата, с които разполага, Десподов е на 100% способен да играе в немския футбол. Той притежава бързина, рязък е, напорист, има техника, завършващ удар… Десподов абсолютно отговаря на критериите на Бундеслигата”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *