Един подпис на вицепрезидента Илияна Йотова и драмите на Ел Маестро за Дунав намаляват

7 Dni CSKA18.11.201829620
Локомотив (Пловдив) - ЦСКА, Нестор Ел Маестро, Никон Ел Маестро, Жоржиньо

ЦСКА се опитва да извади български паспорт на двама от бразилските си играчи. Отдавна е известно, че единият е Енрике Рафаел. Другият е нападателят Евандро.

“Червените” вече са задействали процедура и за него. Възможно е още до края на годината и двамата да се сдобият с български паспорти. Така ще отпадне проблемът с многото чужденци извън ЕС. В тима те са петима – Мауридес, Али Соу, Евандро, Жеферсон и Енрике, а в групата могат да попадат не повече от трима.

Поне за момента извън сметките остават Евандро и Енрике, който доскоро се възстановяваше от счупена ключица. Крилото вече е напълно здрав и тренира наравно с отбора повече от седмица. Той може да попадне в групата за първия мач след паузата – гостуването на Дунав следващата седмица.

Това обаче създава сериозна дилема пред наставника Нестор Ел Маестро – кого от чужденците да остави извън групата за двубоя. Ако старши треньорът избере Мауридес или Соу, то ще остане без резервен нападател. Жеферсон е твърд титуляр в защитата и няма шанс това да е той. Ако обаче вицепрезидентът Илияна Йотова разпише по-бързо указа, не е изключено обаче Енрике да вземе роден паспорт преди срещата с русенци, което ще разреши казуса.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *