Грешникът Китанов се разкая, вижте емоционалната му изповед за ЦСКА

7DNI CSKA23.11.201818240
Левски - ЦСКА, Георги Китанов

Георги Китанов е един от талантите на българския футбол, на който се предрича бляскаво бъдеще на вратарския пост. Стражът изгради името си в Черно море, а след това се пребори и за титулярното място в ЦСКА.

С течение на времето, нещата не се развиха по възможно най-добрия начин за младока, който в момента кара втори период в своя роден тим. Георги обаче е пределно мотивиран отново да се докаже пред футболната общественост.

Вратарят даде интервю пред колегите от Топспорт, в което говори за незабравимите си мигове с Черно море, амбициите му в ЦСКА и случващото се като цяло в Първа лига. Китанов е убеден, че именно „червените“ имат всички необходими качества, за да сложат край на доминацията на Лудогорец в шампионата.

Ето как той отговори на въпросите свързани с „армейците“:

Добре известен факт е, че правата ти се държат от ЦСКА. Има ли обратен път за теб към стадион „Българска армия“?

– Има, да. Като ми изтече наема в Черно море, аз ще се върна там. Ще видим, все още не сме водили никакви разговори, дали ръководството на ЦСКА има желание да ме задържи и за в бъдеще. Това е въпрос на разбиране, но засега нямам никаква яснота какво точно ще става. В момента съм фокусиран върху моментната си работа в Черно море. И пак ще се повторя, гледам да тренирам максимално добре и да се развивам.

Беше твърд титуляр в „червения“ тим, но постепенно загуби това място. На какво отдаваш това – индивидуални грешки в отделни мачове или лошо стечение на обстоятелствата?

– Замислял съм се. Търся причината само и единствено в себе си. Не смятам, че някой друг ми е виновен, за да изгубя титулярното си място. Да, най-вероятно това дойде заради грешки, допуснати на терена. Пак казвам, търся вината само в себе си. Не се оглеждам в другите хора. Всеки трябва да гледа себе си и сам да си прави равносметката.

Как оценяваш конкуренцията в лицето на другите двама вратари в ЦСКА- Данте Стипица и Витаутас Черниаускас?

– Те са доста добри вратари, на едно високо ниво. Също така са и много добри хора. Не мога да кажа лоша дума за момчетата.

Познаваш добре съотборниците си в ЦСКА, имаш впечатления и от работата на Нестор ел Маестро – смяташ ли, че клубът е готов да се пребори с Лудогорец и Левски за шампионската титла на България?

– Честно казано – да. Имаме много силен отбор. Треньорите в ЦСКА също са на доста високо ниво. Наистина смятам, че отборът има сили да се пребори за шампионската титла на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *