Ел Маестро: На Ганчев ще му струва пари да ме уволни! А и аз не съм за това в ЦСКА

7 Dni CSKA24.11.201813090
Представяне на книга, Гриша Ганчев, Димитър Пенев, Нестор Ел Маестро

Tемата за уволнението на Нестор Ел Маестро от ЦСКА никога не е била на дневен ред. Това призна самият той в специално интервю за bTV.

„Въпреки че ви изглежда логично Манчестър Юнайтед да уволни Жозе Моуриньо сега, или даже още по-добре преди 2 месеца, те няма да го направят.“, каза треньорът.

С този паралел Нестор ел Маестро разкри, че няма притеснения относно предсрочно уволнение от ЦСКА – тема, за която се спекулираше в медиите след загубите от Лудогорец и Левски и равенствата с „Ботев“ Пловдив и Берое. А факторите за това са два, обясни наставникът.

„Първо, не е безплатно да уволниш някого – струва пари. А колко струва винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес. Второ, до колко клубът вярва в треньора си. А вярата идва от резултатите. Аз, очевидно, не съм спечелил Шампионската лига. Аз съм малък треньор като повечето треньори тук, но за разлика от много от опциите за ЦСКА, аз постигнах нещо и не го постигнах преди 20 години, а миналата година.“

На въпрос колко важни са били мачовете с Берое и Локомотив (Пловдив) за оставането му на треньорския пост в ЦСКА, Ел Маестро заяви:

„Мисля, че дори и да бях изгубил и двата мача, пак щях да съм треньор на ЦСКА – със сигурност, но тези срещи бяха важни заради друго. Мотивът ми да съм тук не е да остана колкото се може по-дълго. Мотивацията ми е да печеля.“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *