В България футбол няма

7DNI CSKA03.12.201835730
Славия - ЦСКА, Златомир Загорчич, Георги Петков

Нали ви казахме? Ще повторим – изходът от дербито ЦСКА – Лудогорец няма абсолютно никакво значение. По всичко личи, че титлата ще остане в Разград. ЦСКА и Левски ще си „играйкат“ до лятото, както се изрази Гриша Ганчев в края на миналия сезон. Същият Ганчев, който вчера е заявил на Иван Велчев, че е безсилен да се пребори с „мафията във футбола ни“.

Всички сме кучета, които си лаят. Напразно. Този вой до небесата (напълно основателен) ще си остане глас в пустиня. Идващ от спортни журналисти, специалисти, анализатори, собственици на клубове. Относно поведението на реферите по време на мачове на ЦСКА и Левски в сравнение с поведението им по време на мачове на един друг отбор. Колкото и да „лаем“, съдиите продължават да си свирят така, както си знаят. А може би както им е наредено? Всеки да си прави изводите.

Цяла седмица едно от най-коментираните имена в спортната преса е това на Волен Чинков. Какво стана в крайна сметка? Всички видяхме как се справи на терена въпросният рефер на дербито Славия – ЦСКА. Сега ще разберем каква оценка е получил от съдийския наблюдател. Оценката на безпристрастните журналисти е ясна – Чинков се провали тотално с отсъжданията си. Върхът беше в 53-ата минута. Тогава не даде дузпа за ЦСКА, която е не 100, не 1000, 1 000 000-процентова.

Първа лига. Първенство на лудост и горест. И този сезон. За разлика от предишни години, този път поне се вдига шум, истината се казва. Ясно е, че полза няма да има. Защото, за пореден път ще го отбележим – „тука е така“!

Какво да кажем за вратаря Георги Петков? Ветеран, трябва да е за пример на младите. Толкова силно се надявах да поиграе за националния ни отбор отново, за да подобри рекорда, да стане най-възрастен вратар в Европа, пазил за представителния тим на своята родина. Е, стана. Говори много и пред медиите, каза хубави неща. Тези дни обсъждахме с колеги как е фаворит за №1 на 2018 година у нас. Помним какво направи на финала за Купата срещу Левски. Снощи, по думите на Кирил Десподов, призовал съотборниците си в Славия да счупят крака на съотборника му в националния отбор. На един от най-големите български таланти. Ако е вярно, Петков на минутата да спира с футбола и да не се показва никъде. Лудост и горест!

Един отбор беше симпатичен на много фенове. Един отбор печелеше на терена с отличен футбол. Един отбор се главозамая и помисли себе си за Национална кауза. Не е. Съдийска ли е, преценете сами. Със сигурност не може дори да се докосне до институциите, до социалните феномени ЦСКА и Левски. Пък дори с козирка на стадиона си и тоалетни, които не са химически…

Чин-чин! Но футболът ни е OFF…

Източник: Ангел Домусчиев / Топспорт

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *