Хокеисти от ЦСКА в оспорван двубой на ледената пързалка в Русе (Снимки)

7DNI CSKA05.12.20181090
1543915765unnamed(22)

Вълнуващ демонстративен мач представи вчера в Русе детският отбор по хокей на лед на ЦСКА, който гостува в дунавския град за първи път. Инициативата е част от програмата на RUSE ICE RINK и RUSE ICE FEST и се осъществи с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Спортистите бяха разделени на два тима – Белия и Червения. След оспорвана битка, Белите извоюваха победа със 7:5 и заеха почетното първо място. Свидетели на надпреварата бяха десетки русенци и гости на града, които аплодираха своя фаворит. По време на мача, представител на хокейния ЦСКА разкри пред публиката тайнството на играта и ползата от този вид спорт.

Макар и не чак толкова популярен все още в България, хокеят е чудесен пример за колективен и активен спорт, който развива двигателните качества на детето, осигурява му добра координация и бърза ориентация, както и морални и игрови качества. Медиците пък са категорични за положителното въздействие на ледената пързалка върху дихателни проблеми, бронхити и заболявания като астмата.

След съботния двубой ентусиасти от публиката имаха възможност да покажат своите умения за вкарване на шайба във врата, а някои от тях дори успяха да се преборят с вратарите на ЦСКА.

Информация и снимки: https://ruse-bg.eu

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *