Възмутително решение на Дисциплинарната комисия! Десподов отнесе солена санкция

7 Dni CSKA07.12.201873152
Кирил Десподов (1)

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юри Кучев обяви наказанията на Кирил Десподов и Георги Петков. Двамата отнасят глоба по 2000 лева глоба, като след тяхното изслушване, както и това на Сашо Александров, не се е доказало, че вратарят е казала това, което го обвинява звездата на ЦСКА.

Според нападателя на „червените“ ветеранът е извикал на Александров да му счупи крака. Петков обаче отрича категорично това нещо, обвинявайки Десподов в лъжа. Интересно е, че двамата са част от селекцията на Петър Хубчев в националния отбор.

Кучев обяви, че двамата не са се сдобрили пред комисията, докато е гледан и видеозапис на ситуацията, но са се държали културно. „За нарушаване на етиката и морала, двамата ще трябва да платят глоба от 2000 лева“, сподели Кучев.

„Разгледахме това, което се случи в 18-ия кръг и отложения кръг, извикахме двамата участници в инцидента, представители на отборите, длъжностните лица, проведохме доста сериозен разговор. Включително и помежду си си говориха футболистите и екипите, с огледа на събраната информация от чутото и видяното налагаме санкции на двамата играчи за нарушаване на основополагащи принципи на етиката и футболната игра. Налагат им се глоби от по 2000 лева“, коментира председателят на ДК Юри Кучев.

„Считаме, че не е редно да ги лишаваме от състезателни права, но поведението и на двамата излиза извън тези принципи. Всеки имаше твърдения, но те не бяха доказани изцяло, но бяха доказани достатъчно факти, които ни мотивират да вземем такова решение. Двама национали не е редно така да уреждат отношенията си, камо ли да имат такива отношения“, продължи той.

2 коментара

 • Българин

  08.12.2018 at 10:29

  А острото влизане в краката не е ли доказателството?

  Reply

 • наблюдател

  08.12.2018 at 11:04

  Срам за БФС. Каква е тази комисия? Като знам този Петков що за стока е, напълно вярвам на Десподов. Питайте цесекарите и левскарите и ще разберете какъв гад е. Голям дразнител и драка е. Комисията дава да се разбере следното: 1. Който се оплаква ще бъде наказан. 2. Грубияните ще прикриваме. 3. Подстрекателите се поощрават. Жалко…

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *