Един километър любов! Над 1500 души получиха автограф от Стоичков

7 Dni CSKA12.12.20183120
Стоичков автографи златна топка 1

Поне един километър бе дълга опашката за подпис от Христо Стоичков върху автобиографията му „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Над 1500 души си тръгнаха с широки усмивки, галещи чак очите им, плод на истинска любов, след като имаха щастието да се докоснат до иконата на българския футбол. От обяд фенове застанаха да чакат Камата пред НДК, където събитието започна в 16:30 часа при отлична организация. Пред входа откъм зала 6 на Националния дворец се бе заформила опашка, която се простираше далеч извън пределите на сградата. Студът и вятърът не стреснаха хората, защото те бяха стоплени от любовта си към Ицо.

По време на събитието Стоичков показа „Златната топка“, която спечели през 1994 година след четвъртото място на световното в САЩ ’94. Тя бе на видно място до книгата. По предложение на охраната никой нямаше право да пипне найценния индивидуален приз във футбола. Но Ицо с един размах бързо промени програмата. Първо махна стъклената кутия от топката, а след това позволи на всяко дете да я докосне и да получи снимка с нея. После това сториха и по-възрастните. Имаше таланти от различни школи, хора от 7 до 77 години, дошли да засвидетелстват уважението си към Кавалера на „Златната топка“. Събитието приключи след 20:00 часа.

На дългата опашка се нареди и някогашният най-бърз бял мъж на планетата Николай Антонов, който е световен шампион в зала от Севиля ’91. Бившият спринтьор, известен като Таланта, чака повече от 2 часа, докато стигне до Камата. Двамата си направиха снимка за спомен.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Книгата бързо се превърна в истински бестселър на родния пазар, като вече се стигна до второ издание на творбата, което също е на път да свърши. Представянето й в началото на ноември се превърна в едно от най-големите събития у нас за годината.

Преди старта на шоуто в НДК вчера Стоичков обядва с бившия министър на културата Вежди Рашидов. Двамата си подариха по една книга с автограф. „Най-големият си, Ицо, продължавай така“, каза му Рашидов, взимайки автобиографията на Камата. Депутатът върна жеста, като му подари своята книга „Изкуство и власт“.

Така бе даден успешният старт на турнето, което продължава днес към родния Пловдив…

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *