Първият зимен трансфер на ЦСКА е почти факт! Защитник идва до дни в София за договор

7 Dni CSKA12.12.201847940
Представяне на книга, Гриша Ганчев, Димитър Пенев, Нестор Ел Маестро

ЦСКА се е договорил с шведския бранител Ерик Бьоркандер, съобщава водещата скандинавска медия „Експресен“. 22-годишният играч е уведомил досегашния си клуб Сундсвал, че няма да подпише нов договор, а в следващите дни ще се обвърже с ЦСКА. Контрактът на защитника изтича в края на тази година. Споразумението му с армейците може да влезе в сила от 1 януари 2019 г. Бьоркандер е очакван в София за старта на подготовката на 9 януари. Така шведът е на път да се превърне в първото зимно попълнение на ЦСКА.

Бьоркандер е използван основно в центъра на защитата, но е играл и като бек по двата фланга. Той е записал 26 мача през изминалия сезон, като Сундсвал завършва 8-и от 16 отбора. Бьоркандер вече е натрупал солиден опит въпреки младостта си. Той има участие за националния отбор на Швеция до 19 г.

Бранителят Ерик Бьоркандер има 86 мача и 1 гол в професионалния футбол. От тях в елита той е записал точно 60 срещи, а има и 26 участия и 1 гол за Мялби във втора дивизия. През последните два сезона Бьоркандер е неизменен титуляр в Сундсвал. Шведът обаче е изразил желание да продължи кариерата си в по-амбициозен клуб. По тази причина той е отказал предложение от Сундсвал за по-добър контракт и се насочва към ЦСКА. Бьоркандер е наблюдаван многократно от армейците през последната година, така че неговото привличане е добре преценено. Той не се отличава със сериозен ръст – 182 см, но е впечатлил със своята поливалентност.

По всичко изглежда, че ЦСКА ще се раздели с поне един бранител през зимата. Агентът на Жеферсон обяви, че левият бек иска да се завърне в родината си, а договорът на Дюлгеров изтича през лятото.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *