Рекордьор по мачове в Първа лига: ЦСКА дава пример с българските играчи

7 Dni CSKA16.12.201812910
Ботев (Пловдив) - ЦСКА, Кирил Десподов

Рекордьорът по мачове в Първа лига (454) Марин Бакалов говори пред „Тема Спорт“ за двубоя между два от бившите му отбори – ЦСКА и Ботев Пловдив. Бакалов коментира също бъдещето на Тодор Неделев и цялостното развитие на армейците и канарчетата.

ЗА МАЧА ЦСКА – БОТЕВ ПД

Очаквам да се получи зрелищен мач на „Армията“. В последните две срещи Ботев показа добро лице, има настроение в състава и завършва годината в силна форма. ЦСКА пък смятам, че преодоля драмите около мача със Славия. Има предпоставки да се получи добър двубой.

ЦСКА разполага със спортно-техническо предимство. А и ДНК-то на клуба е такова, че винаги си поставя високи цели и се бори за титлата. Изоставането от лидера не е малко, но ЦСКА ще продължи да гони върха и през пролетта и не е загубил шансове за титлата. От тази гледна точка успехът в последния есенен кръг е задължителен. Ботев пък има традиция да се противопоставя на най-добрите отбори в България и е способен на изненада на „Армията“. Проблем за ЦСКА в мача може да се окаже настройката на чужденците – дали все още са в България, или в мислите си вече са се качили на самолета.

Около Ботев също има странични фактори. Според мен трансферните спекулации около Неделев и Юсеин е твърде вероятно да повлияят на отбора. Отделно има и няколко играчи, чиито договори още не са подновени. Това създава предпоставки за напрежение.

ШАНСОВЕТЕ НА ЦСКА ЗА ТИТЛА

Хубавото за ЦСКА е, че разполага с дълга скамейка и голям потенциал във футболистите си. А клубът дава и пример с многото млади българи – Чорбаджийски, Малинов, Антов, Десподов… Прави впечатление, че ЦСКА е с доста ясна политика и цел. Отборът постепенно се надгражда и това неминуемо ще даде резултат рано или късно. Тимът стартира силно сезона, но в заключителните етапи бележи отстъпление. Причините за спада може да са много – дали умора, дали някои от играчите не са на нужното ниво, дали нещо друго. Факт е, че ЦСКА не показва играта от началото на сезона и особено в Лига Европа.

От отбора несъмнено трябва да се отличи Десподов, който разполага с голям потенциал и е способен да се превърне във водещ футболист не само за ЦСКА, но и за България. Той има качествата за това. На другия полюс в отбора ми се струва, че е Мауридес, който започна обещаващо в началото на сезона, но представянето му заглъхна.

ЗА БЪДЕЩЕТО НА НЕДЕЛЕВ

Наскоро разговарях с Тошко. Той има огромен потенциал още от времето, когато дойде в Ботев 2002 през 2004 година. Трябва да подчертаем, че това е клубът, който го изгради и най-вече благодарение на Андрей Павлов (основателят на Ботев 2002), лека му пръст. Неделев трябва да си постави по-високи цели, в по-силен отбор. Да не се задоволява с това, което е постигнал. Все пак е на 25 години и има достатъчно време пред себе си, за да направи още много. Но трябва да вдигне сам за себе си летвата, без значение дали ще е в ЦСКА, Лудогорец или чужбина. На Тошко му е нужно да преследва още по-високи цели, защото има качествата да ги постигне. Със сигурност Футболист на годината ще стане един измежду Десподов и Неделев. Моят фаворит, разбира се, е Тошко.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *