Родна медия твърди: Последен шанс за двама от чужденците в ЦСКА

7 Dni CSKA16.12.201812840
ЦСКА, представяне отбор, екипи, екип 2018-19, Фернандо Каранга, Енрике Рафаел, Жеферсон, Едвин Джеси

Последният мач с Ботев (Пловдив) тази вечер не е само завършек на сезона, а и решаващ изпита за двама от футболистите на ЦСКА – Едвин Джеси и Жеферсон, твърди „Меридиан Мач“. Чужденците не се справят много добре през вече изминалата есен и е много вероятно да напуснат клуба чрез продажба или дори да бъдат пуснати под наем през пролетта, като на местата им ще бъдат привлечени по-свежи попълнения. Новият съвестник на „Армията“ Люпко Петрович също е определил двамата като незадоволително представящи се, а неговата дума много тежи пред ръководството.

Жеферсон вече направи една година в България, като дойде за заместник на Антон Недялков, но така и не успя да влезе в неговите обувки. Бразилецът бе сред най-критикуваните през пролетта, а лятото се контузи и два месеца беше извън терените. След възстановяването обаче отново е твърде колелбив е дупката в „червената“ защита в момента. За негов заместник е спряган сънародникът му Амарал Яго Бордучи от Интернасионал.

Джеси пък е много непостоянен в изявите си, като редува един силен мач с няколко посредствени, което изнервя треньорите. Той често остава и резерва, но обикновено влиза в хода на мачовете. Националът на Гана обаче има чудесна визитка и може да бъде продаден във всеки един момент, което ще спести допълнителни главоболия на „червените“.

Все пак има вариант двамата да останат в отбора и през пролетта, но трябва да покажат много по-голямо желание.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *