Легенда на ЦСКА: Цената на Десподов може да се вдигне още! Битката с Лудогорец ще е жестока

7 Dni CSKA04.01.20195910
ЦСКА - Ботев Враца, Кирил Десподов

Голмайстор №1 в историята на българското първенство Петър Жеков заяви пред „Тема Спорт“, че продажбата на Кирил Десподов не е наложителна в този момент, а по-добре е той да остане поне още година при армейците, за да натрупа повече опит.

„Ръководството на ЦСКА най-добре си знае дали трябва сега да продава Кирил Десподов. Не съм в кухнята на отбора и не знам. Според мен обаче е още рано да напуска клуба. Може би още година, година и половина трябва да остане в ЦСКА, за да придобие още малко повече увереност. Така ще развие още физическите си, техническите си и тактическите си качества. И ще се превърне наистина във футболист, който е готов веднага да заиграе в голям отбор. Освен това, ако продължи развитието си във възходяща линия, след година и половина ръководството ще му вземе и повече пари. Няма начин това да не стане, защото Десподов е много добър футболист. Няма да загуби, ако малко по-късно бъде продаден. Така ще си е постлал към по-голям западен клуб. Ето – ако сега стане футболист №1 на България, цената му ще се покачи. Ако успее да го стори след това отново – ще струва още повече. Ако направи силна еврокампания – също. Да не забравяме, че предстоят и мачове срещу Англия на националния отбор…“, заяви Жеков.

„Преди година по това време се избърза с продажбата на Антон Недялков и видяхте какво стана… В момента Жеферсон не показва нужните качества в зоната на левия бек. Забелязвам, че не успява да покрие зоната си и е далеч от противниковия играч. Но не искам да се бъркам в работата на спортно-техническия щаб“, заяви Жеков пред „Тема Спорт“.

Голмайстор №1 в историята на родния елит коментира и шансовете на червените да се преборят за шампионската титла в конкуренцията на Лудогорец:

„Всичко си зависи от ЦСКА. Първо как ще се проведе подготовката на отбора, а след това и как ще се влезе в официалните мачове. Може би зависи и от селекцията, която ще бъде направена. Но аз не чувам нищо за нея, пази се в пълна секретност. Говори се за привличането на защитник и офанзивен футболист, но засега няма нищо официално. Но със сигурност тимът трябва да бъде подсилен.

Нищо не искам да коментирам за назначението на Люпко Петрович в ЦСКА. От съвместната им работа с Нестор Ел Местро ще се види в края на шампионата какво ще излезе. Ако се направи хубава подготовка и се сглоби добър състав – може да се преборят с Лудогорец за титлата. Стискам палци това да се случи. Ще падне здрава битка в плейофите“, добави още бившият топстрелец на ЦСКА и Берое.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *