Заради страх от кражба! Звездите на ЦСКА със специални клаузи в договорите си

7 Dni CSKA06.01.201914420
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Божидар Чорбаджийски, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес

Ръководството на ЦСКА е въвело нова политика при подписването на дого­вори с младите български футболисти. В контракта на почти всеки от тях е за­ложена изключително се­риозна откупна клауза. Нас­коро се появи информация, че на Валентин Антов е закована цена от 5 милиона евро, а на Ангел Лясков – 4 милиона.

Идеята на червените е да попречат младите им звезди да бъдат „открадна­ти“. Практиката за вкар­ване на откупни клаузи в договорите на футболи­стите е била въведена мал­ко след началото на този сезон. И за това си има при­чина…

На „Армията“ разпола­гат с информация, че точ­но преди година е бил на­правен опит Фернандо Каранга да бъде отмъкнат по подмолен начин от конку­рентен клуб. С него са воде­ни нерегламентирани пре­говори и му е било отпра­вено предложение, което обаче той е отказал. В ЦСКА са разбрали за ситуа­цията и знаят кой е мътил главата на бразилеца.

Историята с Антон Не­дялков също е повлияла за решението в договорите на част от състезателите да бъде вкарана специална откупна клауза.

През лятото армейците подновиха договорите на цели 7 млади състезатели. На 24 юли нов контракт с ЦСКА парафира Кирил Дес­подов, който се обвърза с клуба до 2022 г. На 28 юли го последва и Кристиян Мали­нов, чийто договор също е до 2022 г.

През август пък 5-ма от младите таланти на ЦСКА също подписаха контрак­ти. Чорбаджийски удължи своя до 2022 г., като новината бе съобщена на 22 ав­густ. В същия ден първи професионален договор па­рафира десният бек Иван Турицов (р. на 18 юли 1999 г.). 19-годишният бранител бе преотстъпен на Литекс през есента и се очаква да остане там и за втория дял от сезона. Той има ня­колко участия за ЦСКА в контроли, а освен това записа 3 мача за дубъла на червените през 2016/17 г. През последните 2 сезона играе под наем в Литекс, като има 36 участия във Втора лига (17 през този сезон). Бранителят е юно­шески национал до 19 г. с перспектива да бъде качен в младежката селекция.

На 23 август първи про­фесионален договор с ЦСКА подписа и Валентин Антов. 18-годишният вътрешен халф вече привлича много сериозен интерес от чуж­бина и най-вече от Англия, откъдето го следят някол­ко клуба.

Нови контракти с ар­мейците през август пара­фираха също левият бек Ан­гел Лясков и централният защитник Пламен Гълъбов, който после беше пратен под наем в Етър, където ще остане и през пролетта.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *