Навръх Богоявление! Кирил Десподов е новият футболен крал на България

7 Dni CSKA06.01.201921550
Футболист на годината, Кирил Десподов

Звездата на ЦСКА Кирил Десподов бе избран за Футболист на България за 2018 г. Талантът на армейците изпревари Георги Петков и Тодор Неделев. Разликата между тримата бе само 10 точки. Десподов триумфира със 159 точки, сваляйки от трона Ивелин Попов, който беше победител в предишните три издания на анкетата.а.

„Честита Нова година. За мен е чест да получа тази награда, но трябва да кажа, че и Георги Петков и Тодор Неделв бяга на ниво и заслужаваха. Благодаря на колегите ми от ЦСКА. Това е колективен спорт. Благодаря на семейството и приятелката ми, че са до мен. Благодаря на ръкводоството на ЦСКА и феновете за подкрепата и доверието. Благодаря на всички мои треньори досега, всеки ми е помогнал да развия качествата си. Много труд хвърлих и се радвам, че получавам тази нагрда. Ще съм щастлив ако мога да я заменя за титла с ЦСКА и класиране на Европейско с националния“, каза победителят в анкетата, събрал 159 точки.

В традиционната анкета гласуваха 118 спортни журналисти, представители на 48 медии. 58-ата анкета „Футболист на годината“ се организира в партньорство от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *